7 destinații perfecte pentru Valentine's Day


        Fie că alegi o minivacanță romantică de Valentine’s Day sau de Dragobete, important este să alegi o destinație care să vă aducă mai aproape unul de celălalt. Să vă bucurați împreună de aceste zile în care puteți să petreceți timpul împreună fără să vă gândiți la muncă, discuții sau sarcinile de acasă. Timpul oferit unul celuilalt este foarte prețios de aceea este indicat ca uneori să vă rupeți de rutina zilnică și să petreceți  câteva momente împreună.

Comunicarea și înțelegerea crează rădăcini puternice și de aceea  vă propun să vă bucurați de câteva zile împreună, într-un cadru natural sau într-un city break. O mică escapadă unde puteți să vă redescoperiți și unde puteți sta de vorbă lângă un pahar de vin roșu, fără să fiți întrerupți.


Acestea fiind zise m-am gândit la câteva destinații din România care v-ar putea oferi un cadru intim și care să vă invite să petreceți o minivacanță de neuitat.


Destinații perefecte pentru Valentin’s Day:


  1. Sibiu, un portal către trecut


Sibiul, este acel gen de oraș care rămâne neschimbat și își păstrează autenticitatea indiferent de evoluția orașului. De aceea centrul Sibiului este neschimbat și vei avea sentimentul că ai traversat un portal către trecut. Casele în stil săsesc, piața acoperită de piatră cubică și arhitectura clădirilor, sunt doar câteva elemente care oferă farmec acestui oraș. Ce poate fi mai frumos decât o plimbare alături de persoana iubită în centrul unui oraș ce datează de sute de ani? 

Centrul este împânzit de pub-uri, restaurante și cafenele, sigur veți găsi ceva pe placul vostru. Iar pentru a petrece un weekend de neuitat, ce spui de o cină romantică la ultimul etaj? Restaurantul 585 Fusion este situat la etajul 11 al Hotelului Golden Tulip și priveliștea asupra orașului te va cuceri pe loc. Nu mai spun de preparatele delicioase care vor completa plăcut acest moment în doi.


Iată Ce poți vizita în Sibiu?


  1. Sighișoara, oraș romantic în inima cetății


Sighișoara, este un oraș unic în România, cât și în Europa. Centrul istoric a fost inclus în patrimoniul mondial UNESCO  datorită unicității sale. Centrul este înconjurat de ziduri înalte și de bastioane care odată protejau orașul. Astăzi sunt obiective turistice care încântă fiecare turist. Străzile înguste pavate cu piatră cubică și casele medievale te vor ghida într-un cadru romantic în stil medieval. 

În surdină vei auzi clopotele ce indică ora exactă și poți urca în Turnul cu Ceas pentru a te bucura de o superbă panoramă asupra orașului.


Articole de interes:

Viscri, Brașov

Rupea. Saschiz. Sighișoara


3. Bucovina, frumoasa regiune a României


Bucovina sau Țara Fagilor așa cum mai este ea numită în popor, este o regiune pitorească cu dealuri împânzite de copaci înalți ce par că se întind până la cer. Cadrul natural de care se mândrește această zonă vă va ajuta să vă creați o minivacanță ce va dăinui veșnic în amintirea voastră. Puteți să planificați o plimbare în pădure sau să petreceți timp împreună admirând focul din șemineu sau bucurându-vă de o baie în ciubăr. În această zonă sunt numeroase unități de cazare care oferă aceaste facilități.


        Iată 10 Cazări inedite cu șemineu

  1. Cheile Grădiștei - Fundata, paradis natural într-un mediu rural


Cheile Grădiștei - Fundata, este o zonă după Bran ce cuprinde mai multe sate cu pensiuni sau vile, răsfirate, într-un peisaj de poveste. Zona se remarcă prin plaiurile mioritice ce au un farmec aparte. Dealuri abrupte cu câteva smocuri de pădure ce stau mândre și falnice, oferind un unic cadru natural, râul ce își face cale prin curțile localnicilor și piscuri montane ce răsar în depărtare. Acestea sunt doar câteva elemente care creează un colț de paradis din acest loc. 

Dimineața poți să îți bei cafeaua admirând acest peisaj și să auzi în surdină cântecul cocoșului ce răsună peste dealuri și văi, să te lași cuprins de farmecul și liniștea zonei, iar toate aceste senzații să le împarți cu jumătatea ta. 


Articole de interes:

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Chile Grădiștei, o oază de liniște



  1. Băile Felix, relaxare în băile termale


Băile Felix, este cea mai mare stațiune balneară din România și este un loc dedicat relaxării. Temperatura apelor termale este de 20-49 ºC și mulți turiști vin aici în scop medical pentru a trata diferite afecțiuni medicale, dar și în scop de relaxare. Chiar dacă e iarnă, apa își păstrează căldura și vezi aburii care ies din piscinile exterioare. O minivacanță dedicată doar relaxarii, fără aglomerația orașului, fără bormașina vecinului care își renovează apartamentul. Sunteți doar voi doi relaxându-vă și profitând de un weekend romantic.


Iar dacă ai ajuns până aici, îți recomand să vizitezi și Oradea.

Citește și articolul: Ce poți să vizitezi în Oradea?


  1. Sâmbăta de Sus, sat pitoresc într-un colț de rai


Sâmbăta de Sus, este renumită pentru frumusețile naturale ce se găsesc în împrejurimi și pentru numeroasele obiective turistice care îmbogățesc zona. De la obiective turistice religioase precum Mănăstirea Brâncoveanu și Chilia Părintelui Arsenie Boca, până la obiective turistice ecvestre. Iar în vecinătate, respectiv în Sâmbăta de Jos poți vizita cea mai mare herghelie de lipițani din România și tot aici poți vizita Muzeul calului lipițan ce este deschis în Palatul Brukenthal ce datează din secolul al XVIII - lea. 

Dacă doriți să faceți ceva unic și memorabil, va sfătuiesc să alegeți o plimbare călare sau o plimbare cu trăsura.


În articolul Centru Ecvestru Husar, Slănic Prahova poți citi despre cum a fost o zi călare și cât de faină este aceasta experiență.


  1. Maramureș, minivacanță în stil tradițional


Maramureș încântă fiecare turist care ajunge pe aceste meleaguri încărcate de tradiții și obiceiuri. Peisajele locului îți taie respirația, iar liniștea adâncă ce inundă satele te vor face să crezi că nu este adevărat. Munții, dealurile și văile în care se pierd satele cu ulițe înguste, cu tot cu case, curți și porți din lemn, redau un tablou rural în care vei fi bucuros să-ți petreci câteva zile alături de persoana iubită. 

Maramureș înseamnă natură, cultură, credință, tradiții și dragoste de țară.


        Iată 10 Locuri de vizitat în Maramureș.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov