10 Cazări inedite cu șemineu



            Imaginează-ți un cadru de poveste, afară ninge ca-n povești, tu ești obosit și înghețat după o zi petrecută  pe pârtia de schi, ce poate fi mai frumos decât căldura unui foc și trosnitul lemnelor din șemineu? Să simți cum te topești și cum toți mușchii ți se relaxează. Mai lipsește o ceașcă de ceai sau de vin fiert, o pătură pufoasă și o carte bună de citit. Nu-i așa că ar fi un final de zi perfect?
            Profitând de faptul că sărbătorile de iarnă au trecut și că tarifele de cazare au mai scăzut, am pregătit 10 cazări inedite cu șemineu care te vor ajuta să-ți creezi o vacanță de iarnă de neuitat.
 

1. Cabana Lemn Rotund
Valea Moldovei, Suceava

 
Sursă: booking.com


            Cabana lemn rotund este încadrată într-un cadru natural deosebit, la poalele dealurilor împădurite și zona este împânzită de liniște. Cabana este complet realizată din lemn și se închiriază integral. Locația dispune de 2 dormitoare matrimoniale și de un dormitor pentru copii cu pat supraetajat. Fiecare dormitor este dotat cu baie și ieșire pe balcon. Șemineul se află în living și poți admira focul fie de pe scaunele balansoar, fie de pe canapeaua extensibilă.
            Și asta nu e tot, Cabana lemn rotund dispune de ciubăr, de grătar și ATV. Așa că sigur nu o să apuci să te plictisești. Această cabană reprezintă locația noastră de suflet pentru că aici ne-am petrecut luna de miere. Dacă vrei să citești mai mult despre asta poți să accesezi acest articol: Un loc de poveste - Cabana lemn rotund cu ciubăr
            Cea mai apropiată pârtie este Pârtia de Schi Șoimul la 30 de minute de mers cu mașina. Așa că dacă e zăpadă nu uita să-ți iei schiurile sau snowboard-ul.
 
Sursă: booking.com

            Poți să faci o rezervare aici
 

2. Casa Luș
Coverca, Suceava

 
Sursă: lapensiuni.ro


            Aproape de Vatra Dornei, Casa Luș este mai mult decât un loc de cazare. Aici vei găsi din plin căldura căminului cu care ești întâmpinat din prima clipă și astfel te vei simți ca acasă. Casa Luș este o agro pensiune situată într-un cadru deosebit de care te vei îndrăgosti într-o clipă. Casa dispune de 9 camere matrimoniale, un apartament și o garsonieră. De asemenea livingul este spațios și aici poți petrece timpul relaxându-te la gura șemineului.
            La 18 kilometri de pensiune este pârtia de schi din Vatra Dornei și tot aici este un patinoar, dar și un telescaun care te va purta sus, pe vârful muntelui, de unde vei putea admira și fotografia toată zona.
 
Sursă: lapensiuni.ro


            Poți să faci o rezervare aici
 

3. Dacii Liberi Resort and Spa
Petrova, Maramureș

 
Sursă: booking.com

            Dacii Liberi Resort and Spa se află în Petrova, o comună pitorească încărcată de tradiție și obiceiuri, din Maramureș. Împrejmuită de dealuri și văi, comuna Petrova te va surprinde prin puritatea locului și prin ospitalitatea localnicilor.
            Hotelul dispune de un centru spa cu piscină sărată și de saună care sigur te va relaxa după o zi îndelungată de colindat prin meleagurile maramureșene. Iar după o zi lungă de drumeții ce poate fi mai frumos decât să servești o cină tradițională la gura șemineului?

Sursă: booking.com

            Camerele combină elemente de decor moderne cu elemente specifice zonei, precum prelucrarea lemnului. Astfel se creează o armonie perfectă între unitatea de cazare și locație.
            Și pentru că ai ajuns până în Maramureș îți recomand să citești acest articol: 10 Locuri de vizitat în Maramureș
 
Sursă: booking.com

            Poți să faci o rezervare aici
 

4. Casă cozy cu șemineu
Lugoj, Timiș

 
Sursă: booking.com


            Casa cozy cu șemineu este puțin diferită față de unitățile de cazare menționate mai sus, diferită într-un sens bun al cuvântului. Casa prezintă un design modern, viu colorat, ce-ți încântă privirea de cum îi traversezi pragul. Unitatea de cazare include un dormitor cu pat matrimonial, living, baie, bucătărie și grădină.
            În timpul zile poți să te plimbi pe străduțele din Lugoj sau poți să mergi până în Timișoara, fiind doar o oră de mers cu mașina. Iar seara poți să-ți petreci timpul admirând focul din șemineu sau te poți relaxa într-o baie lungă și fierbinte.
 
Sursă: booking.com


            Poți să faci o rezervare aici
 

5. Alpin Lodge
Azuga, Prahova

 
Sursă: booking.com


            Alpin Lodge se află în Azuga, la doar un 1 km distanță de Pârtia Cazacu. Așezată aproape de pădure, pe albia râului Azuga, cabana este complet realizată din lemn și se încadrează perfect în peisaj. Cabana dispune de un dormitor, un living, baie, bucătărie și grătar, iar asta nu e tot. Cabana mai dispune de un șemineu în living și de jacuzzi afară.
            Nu-i așa că ți-am stârnit curiozitatea?
 
Sursă: booking.com


            Poți să faci o rezervare aici
 
 

6. Green Cottage
Râșnov, Brașov

 
Sursă: booking.com


            La doar 20 km de Brașov se află vila Green Cottage ce este încadrată într-un cadru natural deosebit și cu o priveliște ce te va determina să-ți dorești să poposești ceva timp aici. Utilată complet, vila se închiriază integral și este prevăzută cu 2 dormitoare, living,  baie, bucătărie, terasă și grătar. Situată în Râșnov principalele obiective turistice sunt: Dino Parc, Cetatea Râșnov, Cheile Râșnoavei, Peștera Valea Cetății și cea mai apropiată pârtie de schi este în Poiana Brașov.
            După o zi de drumeții sau de schi, te poți relaxa în living admirând focul liniștit al șemineului.
 
Sursă: booking.com


            Poți să faci o rezervare aici
 

7. Vila Norbe
Bușteni, Prahova

 
Sursă: booking.com


            Vila Norbe se află în Bușteni la poalele Munților Bucegi și la doar 1 km distanță de pârtia Kalinderu. Arhitectura cu specific montan, îmbină elemente din lemn masiv și piatră, cu elemente moderne ce oferă camerelor un design îngrijit și luminos. Aerul curat de munte și împrejurimile fac din această vilă o locație perfectă pentru relaxare.
            Această proprietate oferă turiștilor camere dotate cu TV, baie privată, balcon cu vedere la grădină, iar unele camere au chicinetă și șemineu în cameră.
         
Sursă: booking.com


            Poți să faci o rezervare aici
 

8. Kavalliera
Cotormani, Hargita

 
Sursă: booking.com


            Pentru cei care caută câteva zile de liniște într-un loc total izolat de civilizație, în mijlocul naturii, Pensiunea Kavalliera este ideală. Pensiunea este înconjurată de dealuri fiind o oază de liniște indiferent de perioada anului. Iar asta nu e tot, pe lângă facilitatea de cazare, Kavalliera este și un centru de echitație. Așa că dacă ești iubitor de cai și de natură, acesta este locul potrivit să-ți petreci un timp de neuitat. De asemena este ideală și pentru familiile cu copii, deoarece cei mici vor fi entuziasmați de caii proprietății.
            Camerele sunt dotate cu baie proprie, cu balcon și fiecare cameră are sobă cu teracotă care oferă o notă unică locației.
 
Sursă: booking.com


            Poți să faci o rezervare aici

 

9. Hill Chalet
Dealu Negru, Cluj

 
Sursă: booking.com


            Hill Chalet este ideală pentru grupuri deoarece dispune de 5 camere și se închiriază integral. Așa că dacă ai un grup de prieteni dornici de relaxare într-un loc inedit, Hill Chalet este cea mai bună opțiune. Locația este înconjurată de brazi înalți  oferind un cadru natural deosebit. După o zi lungă de drumeții, vă puteți relaxa în living gătind ceva sau pur și simplu puteți sta la povești în timp ce savurați un vin fiert.
            Orașul Cluj este situat la 42 de km, iar dacă vrei să dai o fugă prin oraș iată 8 lucruri grozave de făcut în Cluj.

Sursă: booking.com

            Oaspeții cabanei au la dispoziție o cadă cu hidromasaj și o terasă dotată cu grătar. Chiar dacă pare că locația este în mijlocul pădurii, locația dispune de WiFi gratuit așa că vei putea să postezi poze pe Facebook și Instagram în timp ce te relaxezi.
 
Sursă: booking.com


            Poți să faci o rezervare aici
 
10. Casa Maria,
Valea Vinului, Bistrița-Năsăud
 
Sursă: pensiunea-casa-maria.ro

            Casa Maria este localizată în Satul Vinului, comuna Rodna din Bistrița-Năsăud. Înconjurată de munți și brazi, Casa Maria oferă oaspeților o atmosferă relaxantă, perfectă pentru ați petrece timpul alături de cei dragi. Pensiunea dispune de 6 dormitoare fiecare cameră are baie proprie si camerele sunt dotate cu TV, internet și balcon. La parter este livingul cu o capacitate de până la 100 de persoane, dotat cu Smart TV, șemineu și bucătăria care este complet utilată.

Sursă: pensiunea-casa-maria.ro

            Este o locație perfectă pentru iubitorii de drumeții montane deoarece puteți vizita Parcul Național Munții Rodnei, precum: Rezervația Botanică Poiana Narciselor din Muntele Saca, Vârful Ineu, Pietrosul Rodnei, Lacul Lala Mare și Lacul Lala Mic.
           O scurtă ieșire prin împrejurimi, o plimbare cu bicicleta sau o excursie montană sigur vă va ajuta să vă încărcați bateriile.
 
Sursă: pensiunea-casa-maria.ro

            Poți să faci o rezervare aici
 


 ***      Acest articol a fost creat cu caracter informativ și reprezintă recomandările și dorința de a vizita aceste unități de cazare. Rezervările online sau telefonic, aparțin exclusiv proprietarilor sau celor de la booking.com.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov