Biserica Neagră, BrașovProgram vara (6 aprilie - 8 octombrie)

Marţi - Sâmbătă  
10 - 19

Duminică
12 - 19

Luni
închis

Program iarna (10 octombrie - 05 aprilie 2017)

Marţi - Sâmbătă  
10 - 16

Duminică
12 - 16

Luni
închis 


Pe anul 2017 Biserica Neagră se mândrește cu un număr impresionant de vizitatori, fiind cel mai vizitat obiectiv turistic din Brașov. Aproximativ 270.000 de turiști au trecut pragul acestui impunător edificiu. 

Biserica Neagră impresionează atât prin măreția sa, cât și prin legendele sale sau mai bine spun prin istoria sa ce datează de acum 500 de ani. 


Construcția a fost începută în anul 1383 și a fost finalizată în 1477 fiind ridicată pe locul unei biserici romanice. Câțiva arheologici au făcut săpături sub biserică și au descoperit morminte care atestă faptul că în Brașov a existat o comunitate cu câteva zeci de ani înainte de 1235.


Spre deosebire de alte biserici din România, Biserica Neagră a fost construită din banii dați de către creștini, oameni de rând. Inițial s-a dorit o construcție mai mare și cu mai multe simboluri ale stilului gotic, dar fondurile și spațiul de construcție au redus arhitectura inițială. Brașovenii și-au dorit mult această biserică și fiecare oferea ce putea. Oamenii credeau că suma dată pentru biserică echivalează cu păcatele iertate.


Motive pentru care merită să vizitezi Biserica Neagră:
 • este cel mai mare edificiu de cult în stil gotic din sud-estul Europei, iar în biserică încap circa 5.000 de persoane;
 • posedă cea mai mare colecție de covoare orientale din Europa;
 • are o orgă unică în Europa de sud-est, cu 3.993 de tuburi;
 • are un clopot de peste 6 tone;
 • concertele de orgă au o rezonanță rar întâlnită;
 • numele de Biserica Neagră provine de la incendiul din 1689 care a cuprins tot orașul;
 • cristelnița este unul dintre singurele lucruri care au rămas din perioada de dinainte de incendiu;
 • pictura murală cu Sf. Maria ce datează din anul 1476.
Multă lume crede că aceste găuri au apărut în urma gloanțelor de la Revoluție, dar defapt se datorează sistemului de scripete cu care au fost ridicate zidurile bisericii

Din păcate în interiorul bisericii nu se pot face poze însă este impresionant să intri în inima Brașovului. Lumina se filtrează timid prin vitralii oferind o aură de mister locului. Se simte încărcătura spirituală și istoria acestui loc. Când am vizitat biserica am avut norocul să ascult o reprezentație la orgă. Pur și simplu rămâi fără cuvinte când auzi linia sonoră care are o rezonanță fermecătoare între zidurile groase. Este uimitor cum acest talent se moștenește din tată-n fiu.


Preț bilet:

Adulți 10,00 RON
Studenți 6,00 RON
Elevi 3,00 RON

Biserica Neagră văzută de la Turnul Alb

Piața Sfatului Comentarii

 1. Brasovul este si va ramane cel mai frumos oras al Romaniei . Felicitari (Jurnalul unei calatoare ). Astept cu nerabdare alte poze si publicatii .

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Adevărat! Brașovul este printre cele mai frumoase orașe din România.

   Ștergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu