Top 15 filme despre călătorit

Sursă poze: cinemagia

1. INTO THE WILD


În cap de listă, un film ce te poartă într-o lume despre autocunoaștere, dar și despre supraviețuire. Bazat pe fapte reale, imaginile și povestea te va fura cu siguranță. Un tânăr de 24 de ani decide să renunțe la tot cel leagă de lumea civilizației: bani, familie și să plecă în sălbăticie. Christopher decide să se descurce singur în ținuturile pustii din Alaska. Oare va supraviețui?

2. TRACKS


Am ocolit de mult timp acest film, dar zilele trecute m-am decis să-i dau o șansă. Nu mă așteptam să mă captiveze atât de mult și să mă motiveze să nu renunț la visele mele. Este o poveste adevărată și chiar a fost publicată și de Național Geografic. O tânără fată decide să parcurgă tot deșertul Australian cu scopul de a ajunge la ocean. Împreună cu 4 cămile și câinele ei, pornesc în aventura vieții lor, 1 700 de mile străbătuți în cel puțin șase luni.

3. THE BUCKET LIST


Ce ai face dacă ai ști că mai ai puțin de trăit? Acest film oferă răspunsul la această întrebare. Doi bărbați se cunosc la spitalul unde erau internați și află că mai au puțin de trăit. Realizând că nu mai au mult timp la dispoziție au creat o listă de dorințe. Împreună pornesc în aventura vieții lor descoperindu-se pe ei înșiși și profitând de fiecare clipă. Călătoresc, practică sporturi extreme și fac tot felul de năzbâtii care-i fac să uite cât mai au de trăit.


4. CAPTAIN FANTASTIC


Te-ai întrebat vreodată cum ar fi să trăiești în pădure, să-ți faci un loc al tău, să nu ai parte de aglomerație și de conceptele lumii? Iată că acest film vine cu răspunsul. Leslie și Ben decid să-și crească cei șase copii feriți de manipulare. Așa că își construiesc o viață printre copaci înalți și stânci numai bune de cățărat. Copii lor devin atletici și pasionați de citit, iar pe parcursul filmului, ei demonstrează că nu sunt niște sălbatici, ba chiar sunt foarte culți. 

5. WILD


Sunt momente în viață când simțim că nu mai putem și parcă am dori să plecăm undeva unde să fim doar noi și nimeni altcineva. Cheryl Strayed aflată în pragul divorțului și după moartea mamei sale, simte că cedează psihic și i-a o decizie care-i va schimba viața. Se hotărăște să meargă pe jos 1 500 km de-a lungul Pacific Crest Trail, un superb traseu montan ce unește nordul Statelor Unite de granița cu Mexicul.

6. THE MOUNTAIN BETWEEN US


Mi-a plăcut enorm filmul. Nu pot descrie emoția pe care mi-a transmis-o, iar peisajele sunt incredibile. Chiar merită văzut. După ce au pierdut avionul, medicul Ben Bass și scriitoarea Alex Martin, aleg să meargă împreună cu un localnic, însă în zbor au un accident și avionul se prăbușește. Cei doi supraviețuiesc, însă se află în mijlocul pustiului. Prin zăpadă caută drumul către civilizație, iar din doi necunoscuți devin cei mai buni prieteni și nu numai.

7. THE BEACH


Filmul acesta este o explozie de adrenalină încărcată de multă aventură. Împreună cu Richard vom explora o insulă secretă plină de mistere. Un loc al supraviețuirii și a luptei pentru putere.


8. LIFE OF PI


Cu siguranță ai văzut filme cu naufragiu, dar îți poți imagina un naufragiu cu un tigru? Pi Patel, plutește în derivă într-o barcă împreună cu un urangutan, o hienă, o zebră și un tigru bengalez. Tânărul își folosește cunoștințele pentru a stabili o legătură cu animalele pe întreaga călătorie. Oare va fi mâncat de tigru sau va supraviețui?

9. ALASKA


Alaska, un tărâm sălbatic și rece, unde chiar îmi doresc să ajung. Este un film perfect de vizionat cu familia. Jake împreună cu cei doi copii, Jessie și Sean, se mută într-un sat retras din Alaska. Când pare că se despică relația tată-fiu, filmul oferă o nouă perspectivă: salvarea tatălui. Jack trebuie să facă o livrare cu avionul, doar că-l prinde furtuna de zăpadă și avionul se prăbușește. Copii împreună cu noul lor prieten, un pui de urs polar salvat din ghiarele braconierilor, merg să-și caute tatăl și să-l salveze.

10. DIARIOS DE MOTOCICLETA


Recunosc că nu am atâta tupeu să merg prin lume cu o motocicletă, dar știu că mi-ar plăcea să cutreier lumea în lung și-n lat. Ernesto pornește într-o aventură plină de peripeții împreună cu prietenul său Alberto . Ei traversează Argentina, Chile, Brazilia și Peru, cunoscând oameni noi și bucurându-se de peisajele mirifice. Au plecat împreună cu același scop, dar până la final va fi clar care e destinul fiecăruia.


11. UNDER THE TOSCAN SUN


După acest film chiar mi-am propus să ajung în Toscana. Pur și simplu m-am îndrăgostit de peisaje și de căsuțele romantice de pe aleile înguste. Și cine știe poate chiar m-aș muta acolo. 
După un divorț dureros, Frances Mayers merge într-un sejur în Italia. Însă este cucerită de o superbă casă în stil renascentist pe care o și cumpără. Începe o nouă viață, își face noi prieteni, însă este dezamăgită că nu-și găsește perechea. Oare va răsări soarele și pe strada ei? 

12. UP IN THE AIR


Recunosc că îmi place să zbor cu avionul, dar filmul aceasta între orice măsură. Ryan Bingham zboară din oraș în oraș pentru a ajunge la firmele care l-au chemat. Ce meserie are? Anunță salariații că au fost concediați. Ryan chiar dacă pare un om de neînduplecat, are un vis: acela de a aduna 10 milioane de mile de zbor.

13. LETTERS TO JULIET


Acțiunea se petrece pe meleagurile boeme ale Italiei, mai exact în Verona, acolo unde a luat naștere renumita operă Romeo și Julieta. Amanda Seyfriend, una dintre actrițele mele preferate interpretează rolul unei tinere scriitoare. Ea găsește o scrisoare veche de 50 de ani care-i oferă o emoție profundă. Tânăra scriitoare scrie un răspuns fără să știe pe ce cale o va purta destinul.

14. LOST IN TRANSLATION


Sinceră să fiu nu prea m-a captivat acest film deoarece nu există multă acțiune și mare parte din film se petrece în același cadru: un hotel din Tokyo. Totuși am ales să adaug acest film în top pentru că prezintă Japonia și frumusețile ei. Bob Harris și Charlotte, se întâlnesc în barul hotelului și află că au un punct în comun, acela că au insomnii. Încep să se întâlnească în fiecare noapte și au parte de întâlniri amuzante. Între ei se leagă o misterioasă prietenie. 

15. UP


Îmi place foarte mult acest desen și e potrivit pentru orice vârstă. Te face să realizezi că visele pot deveni realitate. Este vorba despre un bătrânel simpatic care își propune să-și țină promisiunea față de soția lui decedată, aceea de a călătorii prin lume. Pare imposibil ca mii de baloane să susțină o casă, dar a încercat vreodată cineva? Bătrânul împreună cu un puști de 8 ani vor porni într-o expediție care le va schimba viața.

Spune-mi într-un comentariu ce filme ai văzut din acest top sau care ți-au trezit interesul? 
Dacă ți-a plăcut articolul nu uita să dai un share. Poți să fii la curent cu toate postările urmărindu-mă pe pagina de Facebook sau pe Instagram

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov