Castelul Vlad Țepeș, București



Îmi place să vizitez castele și mai ales cele mai puțin cunoscute. Castelul Vlad Țepeș este unul dintre ele. Se află în Parcul Carol din București și m-a impresionat prin aspectul său medieval. Este înconjurat de ziduri din căramidă și are un turn ce domină împrejurimile, având o înălțime de 20 m.



Castelul Vlad Țepeș a fost ridicat pentru a marca 40 de ani de domnie a regelui Carol I. Construcția a fost ridicată în anul 1906 și inițial a vrut să reprezinte un tun de apă. Însă structura și aspectul nu se pliau pe cerințele din acel secol și regele a dorit modificarea acestuia. Astfel a luat ființă acest castel ce reproduce, la scară mică, Cetatea Poenari, ridicată de domnitorul Țării Românești, Vlad Țepeș.




Pe parcursul anilor, acest castel a avut mai multe întrebuințări. În anul 1940 a devenit corp de gardă pentru o unitate militară. În 1945 femeile care se ocupau de îngrijirea Parcului Carol locuiau aici, dar din anul 2004 a devenit sediu Oficiului Național pentru Cultul Eroilor.


Gardianul castelului


Din păcate nu este deschis turiștilor decât de două ori pe an: de Ziua Eroilor (Înălțarea Domnului) și de Ziua Armatei, pe 25 octombrie.



Localizarea Castelului Vlad Țepeș: Strada Candiano Popescu, numărul 6, București, în apropierea Parcului Carol.

Lacul din Parcul Carol
O plimbare de seară pe alei
Piața Libertății
În zare, Memorialul Eroilor Neamului

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov