Cetatea Râșnov, Brașov


Brașovul este acoperit de o plapumă imaculată de zăpadă și chiar dacă afară este frig sunt locuri pe care merită să le vezi iarna. Cetatea Râșnov se află pe lista celor mai frumoase 10 castele din lume pe timp de iarnă, iar pe mine m-a fermecat. De mult mi-am propus să ajung aici, dar din diferite motive am tot amânat. Până când am aflat că este în top și am zis că nu trebuie să ratez ocazia, mai ales că abia ninsese.


Este o coroană ce domnește de asupra orașului Râșnov. Cetatea medievală a fost construită în perioada 1211-1225 și este unul dintre cele mai bine conservate ansambluri fortificate din Transilvania. Este compusă din două curți: una exterioară (curtea din fața cetății sau grădina cetății) și curtea interioară.


În curtea exterioară erau adăpostite animalele, iar în curtea interioară erau căsuțele locuitorilor care acum sunt muzeele cetății.
Când se apropiau dușmanii paznicii alarmau populația prin bătăile clopotului din turnul de pază.


În prezent turiștii pot vizita în interiorul cetății diferite încăperi ce păstrează cu mândrie obiectele din trecutul acestui loc. Sunt expuse arme, unelte, monezi, mobilier de epocă, armuri și documente din acea vreme. 

Având în vedere că cetatea e ridicată pe o stâncă trebuie să ne concentrăm la drum să nu alunecăm. Deși sinceră să fiu mă cam fura peisajul.

Ascunsă de ochii curioșilor și înconjurată de pădurea ce-și aplecă crengile de la greutatea zăpezii, Cetatea Râșnov păstrează atmosfera din evul mediu, iar peisajul este incredibil. Poți vedea cum se așterne la picioarele tale Râșnov, Cristian și în depărtare Brașovul, care pare minuscul. 
Cu vârfuri înalte și pline de nămeți stau țanțoși Munții Bucegi, Munții Făgăraș și Munții Piatra Craiului.


Cu o fisă de 50 bani poți vedea departe


Cam așa se vede și cu acel binoclu

Pozele sunt făcute cu un teleobiectiv 4/200 MC

Se poate ajunge cu mașina până în parcarea cetății și se poate urca pe jos cam 5 minute sau cu un trenuleț care vă lasă fix la poarta edificiului.


Programul este de luni până vineri de la 9-17. 
Prețul biletului este de 12 lei/adult și 6 lei/copil/student.

Pazniul cetății, cel mai zămbitor omuleț, probabil nu simțea vântul




Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov