Cheile Grădiștei, o oază de liniște


Cheile Grădiștei este o locație de vis între dealuri împădurite cu brazi înalți. Se află între Moieciu de Jos și Moieciu de Sus. De la Brașov sunt 43 de km, iar până la Castelul Bran sunt 7 km. În ultimul timp zona Rucăr-Bran s-a dezvoltat foarte mult și atrage toți mai mulți turiști. Castelul Bran fiind atracția principală.


În zonă sunt numeroase unități de cazare de la complexuri hoteliere până la pensiuni agroturistice. 

Numele de Cheile Grădiștei provine de la zidurile masive de piatră care sunt străbătute de pârâul Turcul. Iar cum treci de aceste stânci ajungi într-o grădină plină de verdeață, copaci și liniște. 


Cheile Grădiștei este un loc destinat relaxării. Un loc unde poți contempla natura și să te lași purtat de gânduri cât mai pozitive. Aici uiți de aglomerație și de stresul acumulat în ultimul timp. Liniștit îți poți încărca bateriile.


De pe terasa restaurantului "Cheile Grădiștei" poți să te bucuri de peisaj, iar în același timp poți să savurezi ceva din meniul diversificat sau pur și simplu să bei o bere. Poate vremea nu-ți permite să iei prânzul pe terasă, așa că nu-ți fă probleme. Interiorul restaurantului e spațios și are o atmosferă rustică. Complexul are un parc de joacă pentru copii, teren de tenis și un lac pe care se plimbă o grațioasă lebăda.


Ce urmează după o masă copioasă? Urmează o plimbare. Poți urca pe jos până pe platou sau poți să mergi cu mașina. Sunt în jur de 3 km. Noi am ales a doua variantă și bine am făcut pentru că drumul este destul de îngust și nu sunt trotuare.


Sincer când zic platou eu mă gândesc la un loc de unde poți admira peisajul. Platoul de la Cheile Grădiștei este defapt parcarea Hotelului Bucegi. Adevărul este că peisajul este frumos, dar îți taie din elan toate mașinile și gardul din lemn care parcă crează o barieră între tine și natură.  Însă poți admira Piatra Craiului și Munții Bucegi care au crestele acoperite de zăpadă.


Dacă ești în zonă trebuie neapărat să vezi cascada "La Chișătoarea", care este o rezervație bio geografică. Se pot observa fire de apă ce străbat peretele de piatră și formează o cascadă de 15-20 m. Este un fenomen carstic, unic în zonă, care constă în mai multe firișoare de apă care străbat o suprafață de vegetație care se termină brusc fiind înlocuită de un perete stâncos.

Cascada pe timp de iarnă seamănă cu o orgă de gheață

Urcând în Moieciu de Sus unde drumul se îngustează și dealurile sunt mai înalte, poți ajunge la un loc încărcat cu povești. "La Cabane aux images", este o cabană ce găzduiește o colecție de fotografie și aparate foto. Acest loc a fost conceput de un francez ce a lăsat Normandia pentru Moieciu. Am să scriu un articol separat cu povestea lui.




Aștept păreri și impresii despre acest loc, iar pentru a fi la curent cu toate postările accesează pagina de Facebook și de Instagram.


Așa că nu uita: Depășeste-ți limitele. Călătorește mai mult!

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov