City Break de 1 decembrie

Photo by The Lonely Photographer on Unsplash

            Un city break de 1 decembrie este o ocazie inedită de ați organiza o călătorie alături de persoana dragă și de ce nu, pentru a sărbători cei 103 ani de la Marea Unire. Dacă acum 3 ani cu ocazia centenarului îți ofeream 100 de motive pentru a fi mândru că ești român, în acest articol îți propun câteva destinații pentru o bună meritată vacanță de 3 nopți. Cu toții știm că acest an a fost unul dificil din punct de vedere pandemic și că restricțiile ne-au tăiat oarecum libertatea de a călători, de aceea am ales cinci orașe din România în care poți să petreci o mini-vacanță de neuitat.

            1. Alba-Iulia

Photo by Felicia Varzari on Unsplash
            
        Alba-Iulia aflată în inima Transilvaniei reprezintă simbolul unirii, de aceea ca în fiecare an se va organiza o ceremonie militară dedicată Zilei Naționale a României. Din data de 20 noiembrie până în data de 1 decembrie, Alba Iulia va purta haine de sărbătoare și vei rămâne surprins cât de animat va fi orașul. Orașul este bogat în istorie și cultură, de aceea recomand să vizitezi Cetatea Alba-Iulia, fiind cea mai mare cetate din România și să străbați traseul turistic “Porțiile Cetății” ce cuprinde toate cele 6 porți ale fortificației. Vei avea ocazia să admiri stilul architectural și sculpturile cetății.
            Oferte de cazare pentru 4 zile/3 nopți pentru doi adulțiîn perioada 30 noiembrie – 3 decembrie – Alba Iulia
 

            2. Sibiu
Photo by Alisa Anton on Unsplash

           
    Sibiul este o idee foarte bună pentru un city break fiind unul dintre cele mai bine conservate orașe. Nu e de mirare că de fiecare dată când vizitez orașul acesta mi se pare neschimbat. Farmecul și aerul medieval și-l păstrează în continuare și nu se lasă influențat de idei urbanistice. Centrul orașului te invită să parcurgi micile străduțe pavate cu piatră cubică și să admiri casele săsești ce au o vechime de sute de ani. Înzestrat cu numeroase comori istorice, arhitecturale, dar și naturale, Sibiul te va surprinde prin unicitate și prin frumusețea sa. Sibiul își așteaptă fiecare oaspete cu brațele deschise, iar la tot pasul există obiective turistice de neratat. Printre obiectivele turistice pe care nu trebuie să le ratezi în această mică vacanță sunt: Piața Mare, Podul Minciunilor, Biserica Evanghelică, Turnul Sfatului, Muzeul Brukenthal și aproape cel mai mare muzeu în aer liber din Europa, Muzeul Astra.
            Oferte de cazare pentru 4 zile/3 nopți pentru doi adulțiîn perioada 30 noiembrie – 3 decembrie – Sibiu

3. Cluj-Napoca


            
        Cluj-Napoca, denumit capitala tineretului este unul dintre cele mai animate orașe din România. Clujul atrage atât prin frumusețea sa, cât și prin activitățile pe care le poți desfășura. La toate colțurile vei găsi câte un restaurant fistichiu și intim sau câte o cafenea, așteptând să le calci pragul. Fiecare local este diferit atât prin decor, cât și prin diversificarea meniului. Fiecare local te va surprinde cu ceva diferit, astfel chiar nu ai cum să te plictisești. Bineînțeles că dacă ai ajuns până în Cluj nu trebuie să ratezi ocazia de a mânca ceva tradițional precum Varza a la Cluj. Indiferent de preferințele tale culinare, sigur la finalul vacanței vei spune “No, tare fain îi la Cluj-Napoca”
            Te invit să vizitezi acest oraș fantastic și să (re)descoperi frumusețea locului. Poți să-ți începi turul în acest oraș deosebit prin vizitarea Casei Memoriale a lui Matei Corvin, Monumentul lui Avram Iancu, Palatul Banffy care găzduiește în interior Muzeul de Artă, Catedrala Mitropolitană Adormirea Maicii Domnului și pentru o superbă panorama asupra orașului, va trebui să ajungi pe Dealul Cetățuia. Te invit să vizitezi acest oraș fantastic și să (re)descoperi frumusețea locului.
            Oferte de cazare pentru 4 zile/3 nopți pentru doi adulțiîn perioada 30 noiembrie – 3 decembrie – Cluj-Napoca

4. Brașov


            
        Brașov, orașul din inima Carpaților este poziționat în centrul României și este înconjurat de munți și astfel aici vei descoperi numeroase cadre naturale. Cu toate acestea nu se dă în lături nici când vine vorba de obiective turistice fiind renumit pentru siturile sale medievale și pentru zidurile ce înconjoară centrul istoric. Plimbându-te prin centru vei fi surprins de arhitectura clădirilor și de monumentele istorice ce îmbogățesc patrimoniul orașului. Avantajul este că cele mai importante obiectivele turistice sunt localizate în apropiere unul de celălalt, astfel poți să le vizitezi la pas.
      Dacă ajungi aici neapărat trebuie să vizitezi Piața Republici, Biserica Neagră, Strada Sforii, Poarta Șchei, Turnul Alb și Turnul Negru. De asemenea nu este de ratat Prima Școală Românească, Piața Unirii și Pietrele lui Solomon, iar dacă vrei să vezi orașul de la înălțime îți recomand să urci pe Vârful Tâmpa. Vei rămâne fascinate de priveliștea asupra orașului. Poți alege să urci cu telecabina sau poți parcurge traseul montant Șaua Tâmpei. Este un traseu ușor și se poate parcurge în orice anotimp.
      Oferte de cazare pentru 4 zile/3 nopți pentru doi adulțiîn perioada 30 noiembrie – 3 decembrie – Brașov
 
 

5. Oradea

Photo by Mircea X. on Unsplash

            Oradea, orașul de pe malul Crișului este un oraș impresionat și a fost numit capitala Art Nouveau a României, datorită numeroaselor clădiri arhitecturale ce datează din acea epocă. În trecut pe lângă români, aici au locuit evrei, maghiari, germani, slovaci și italieni. De aceea orașul are influențe multiculturale și se pot observa o mulțime de urme ale popoarelor care au influențat dezvoltarea orașului. La fiecare pas vei vedea clădiri spectaculoase care îți vor încărca memoria telefonului pentru că nu o să te mai saturi de poze. Cea mai uimitoare clădire este Palatul Vulturului Negru și reprezintă bijuteria orașului. Pe lângă această clădire îți sugerez să vizitezi următoarele obiective turistice: Piața Unirii, Clădirea Primăriei, Palatul Baroc, Palatul Moskovits-Miksa, Promenada de pe malul Crișului Repede și Dealul Ciuperca.

 
            România este țara în care mereu găsești câte ceva de vizitat și  te invit să-ți organizezi un city break în care vei avea parte de cultură, istorie și de ospitalitate. Iar dacă ai vizitat deja aceste orașe îți recomand să le redescoperi deoarece le vei vede cu alți ochi și pentru că mereu este ceva nou de aflat. Aștept cu interes să-mi spuneți în comentarii care sunt recomandările voastre.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov