Nessebar, Bulgaria


Nessebar a trecut prin mai multe faze de dezvoltare și este unul dintre cele mai vechi orașe din Europa, având o istorie de peste 3 000 de ani.  A fost un loc de rugăciune în perioada grecilor, iar după ce a fost cucerit de romani, aici se făceau monezi de argint și bronz. În secolele al VII-lea și al VIII-lea orașul a devenit un puternic port bizantin. În timpul dominării otomane a devenit un important centru de construire a navelor, iar după eliberare, Nessebar a devenit un mic oraș de pescari. 
În zilele noastre este o rezervație arhitecturală și arheologică.



Orașul mai este numit și "Perla Mării Negrepentru că poartă amprenta fiecărui popor ce a cucerit aceste meleaguri. Imediat ce traversezi podul ce leagă insula de continent, simți că pășești într-o altă lume. 



Înainte de intrarea în oraș este o moară de vânt din lemn, care își rotește încet elicile parcă dorind să te salute. Nessebar este o un muzeu în aer liber. Zidurile și clădirile din piatră te fac să crezi că ai traversat un portal către trecut. Străduțele înguste te îndrumă către inima orașului. 



După ce treci de vraja în care te-a prins frumusețea orașului, începi să auzi valurile ce se sparg cu putere de stâncile. Observi pescărușii ce privesc în zare, iar în ochii lor se reflectă marea. Cu pași grăbiți străbați străduțele pavate, lași în urmă casele medievale, și ajungi pe faleză. Te poți plimba de-a lungul mării sau poți să cobori pe plajă ca să-ți îngropi pașii în nisipul fin.



Casele de pe malul mării au o arhitectură modernă. Ferestrele sunt înalte și terasele înconjurate de verdeață. Mi-ar plăcea să locuiesc într-o asemena casă. Să mă trezesc în fiecare dimineață și să contemplez marea. Să savurez o cană de ceai în timp ce ascult valurile mării și strigătul pescărușilor.



Este un oraș care merită vizitat și revizitat. Te cucerește încă de la primi pași și te trimite într-o călătorie ce ți-o vei aminti mereu. Iar pe lângă asta vei întâlni pescăruși care stau la poze și fac tot felul de mișcări.



Poți să fii la curent cu toate postările urmărindu-mă pe pagina de Facebook sau pe Instagram

Articole ce te-ar putea interesa:


https://jurnalul-unei-calatoare.blogspot.com/2018/09/impresii-din-sunny-beach-bulgaria.html

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov