Idei de weekend: Amfiteatru Transilvania, Bran


    România este înzestrată cu peisaje montane cu adevărat încântătoare indiferent de anotimp. Iar de data asta vă propun zona Bran - Moieciu. Una dintre cele mai pitorești destinații de munte, la poalele dealurilor împădurite, pe plaiuri mioritice și probabil una dintre cele mai cunoscute destinații din românia, atât național cât și internațional. 

Este o zonă de poveste cu un cadru natural deosebit ce îți va încânta privirea. Satul Bran este încărcat de tradiții și obiceiuri, dar și de legende care au traversat granițele țării și care au călăuzit milioane de turiști curioși de a cunoaște povestea locului.

Mai jos o să regăsești câteva idei de weekend, un traseu de o zi ce te va ajuta să stabilești o conexiune cu aceste meleaguri.


Castelul Bran



Castelul Bran cu siguranță este cel mai cunoscut obiectiv turistic din România și este un simbol pentru Transilvania. Așa cum mai este el numit, Castelul lui Dracula, după legenda și povestea lui Dracula, Castelul Bran a fost construit în secolul al XIV - lea și se remarcă prin amplasarea mai atipică. Construcția a fost ridicată pe o stâncă, un punct cheie din perspectiva strategiei deoarece amplasarea oferă o priveliște largă asupra zonei și se puteau observa cu ușurință inamicii.

În zilele noastre edificiul este transformat într-un muzeu de patru etaje unde sunt expuse colecții de mobilier, costume, arme și armuri. De curând a fost inaugurat Tunelul Timpului, ce în trecut era utilizat ca și rezervor de apă. Muzeul poate fi vizitat de luni până duminică, iar biletul pentru adulți costă 45 lei, iar pentru tunel taxa de vizitare este 20 de lei.



Amfiteatrul Transilvania



Amfiteatrul Transilvania este un complex turistic ce include spații de cazare, un restaurant și locuri de relaxare. Acest loc a fost construit pe vârfurile dealurilor înalte, iar drumul din satul Cheia până la locație, este un drum forestier ce poate fi străbătut cu mașina, dar și pe jos. Noi am ales să mergem pe jos deoarece simțeam nevoia de puțină mișcare și am făcut drumul într-o oră jumătate, iar la coborâre am fost și mai rapizi.  

Acest loc este un colț de paradis, o oază de liniște, unde se contopesc armonios elementele naturii. În zare se pot observa piscurile abrupte ale Masivului Piatra Craiului și a Masivului Bucegi, iar în vale se întinde mândru satul Moieciu de Jos. Priveliștea îți taie respirație și chiar vei crede că ești într-un amfiteatru creat de natură. 



Amfiteatrul Transilvania a fost conceput din dragoste pentru natură și pentru oameni. Locația are personalitate și își întâmpină fiecare oaspete cu bucurie. Căsuțele parcă sunt rupte din basme și fiecare odaie poartă amprenta naturii. 


Poți să faci o rezervare AICI



Cheile Grădiștei



Cheile Grădiștei este o destinație de vis, între dealuri împădurite de brazi înalți, unde în surdină se aude sunetul râului ce străbate satul și unde parcă căsuțele sunt copleșite de dealurile înalte. Numele locației provine de la zidurile masive de piatră care sunt străbătute de pârâul Turcul. Trecând de aceste chei montane, ajungi într-o zonă deluroasă unde la tot pasul este câte o pensiune care abia așteaptă să-i traversezi pragul. 

Imaginează-ți cum ar fi să te trezești înconjurat de acest cadru natural și să vezi cum razele dimineții curg peste vârfurile dealurilor făcându-și loc prinde crengile brazilor. Să auzi ciripitul păsărilor ce răsună peste sat și să vezi turmele de noi ce străbat dealurile.

Cheile Grădiștei este un loc destinat relaxării. Un loc unde poți contempla natura și să te lași purtat de gânduri cât mai pozitive. Aici uiți de aglomerație și de stresul acumulat în ultimul timp. Liniștit îți poți încărca bateriile. Citește mai multe în articolul Cheile Grădiștei, oază de liniște


Cascada La Chișătoare



Cascada La Chișătoare este în Chile Grădiștei și este o rezervație biogeografică. Aici se pot observa fire de apă ce străbat peretele de piatră și formează o cascadă de 15-20 m. Este un fenomen carstic, unic în zonă, care constă în mai multe firișoare de apă care străbat o suprafață de vegetație care se termină brusc fiind înlocuită de un perete stâncos.


Citește și: Idei de weekend: Cabana Curmătura


Căsuța cu imagini



Urcând în Moieciu de Sus unde drumul se îngustează și dealurile sunt tot mai înalte, poți ajunge la un loc încărcat cu povești. Bazele dealurilor sunt împânzite de căsuțe modeste construite în stil tradițional. Însă aici se află o căsuță unică. Probabil cel mai mic muzeu din lume, dar cel mai mare din Moieciu de Sus. Căsuța cu imagini sau La cabane aux images,  este o căsuță mai deosebită. Trecând pragul vei avea senzația că ai pășit în trecut.  Aici vei găsi numeroase poze cu diverse activități rurale: prășitul, culesul fânului, hore etc. Și multe dintre ele sunt făcute cu aparate vechi. Laurent Jouault, proprietarul locației a imortalizat toate aceste fotografii, pe care le păstrează în atelierul său devenit muzeu.

Poți să citești povestea dedicată acestui loc accesând articolul: Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus


Acestea sunt câteva idei de weekend ce te vor detașa de rutina zilnică. O mică vacanță încărcată de priveliști deosebite, istorie și legende într-un cadru natural deosebit. Pregătește-ți aparatul de fotografiat pentru că vei avea ce poza și sigur îți vei încărca memoria aparatului, dar și sufletul cu amintiri frumoase ce vor fi povestite cu drag cunoscuților.


        Citește și: 10 Cazări inedite cu șemineu


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov