Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa

Stăduță din Viena

         Luna decembrie este cea mai frumoasă perioadă din an. Beculețele ce luminează străzile orașelor, căbănuțele din lemn pline cu dulciuri și decorațiuni de sezon, bradul din centrul orașului și colindele ce se aud în surdină, acestea sunt doar câteva elemente ce fac această perioadă să fie specială. Cum te poți bucura altfel decât cu o vacanță într-un oraș decorat de sărbătoare? Orașele din România an de an se întrec pentru cel mai deosebit Târg de Crăciun și înainte să citești acest articol, îți recomand să arunci o privire pe lista celor mai frumoase Târguri de Crăciun din România.

         Atât România, cât și toate țările din Europa încearcă să surprindă localnicii și turiștii cu cele mai frumoase și mai strălucitoare târguri. Mai jos regăsești o listă cu orașele ce an de an organizează cele mai spectaculoase Târguri de Crăciun din Europa.

 

1. Viena, Austria

 

         Târgul de Crăciun Vienez din fața Primăriei este o atracție de neratat pentru aceia care își doresc să intre în spiritul sărbătorilor. Clădirea impunătoare oferă un fundal unic, iar noaptea toată clădirea este luminată și ai senzația că stelele conturează arhitectura Primăriei. Aroma de turtă dulce sau de ciocolată caldă te îmbină încă de la primii pași și astfel pătrunzi în atmosfera de sezon. Portalul în lumea Crăciunului se face printr-o arcadă mare cu lumânări, globuri multicolore și nenumărate luminițe. 

Decorațiuni de Crăciun în Viena
Târgul de Crăciun - Viena


2. Londra, Anglia
 

         An de an în lista celor mai vizitate și celor mai deosebite Târguri de Crăciun se regăsește Londra. În fiecare an surprinde cu ceva nou și deosebit încât nu ai cum să nu rămâi cu cele mai frumoase amintiri. Capitala îmbracă haine de sărbătoare în mai multe zone centrale precum: Hyde Park, London Eye, Tower Bridge, Regent Street și lista continuă. Vizitează fiecare târg în parte și lasă-te sedus de atmosfera acestui sezon, iar la final alege ce te-a impresionat cel mai mult.

 

 Regent Street - Londra

Spiritul Crăciunului de pe Regent Street - Londra

3. Frankfurt, Germania

 

         Târgul de Crăciun din Frankfurt atrage anual mii de turiști datorită superbelor decorațiuni ce înfrumusețează zonele de interes ale orașului. Cel mai mare târg se organizează în piața Röemerberg unde este prezentat un cadru de poveste parcă rupt din cărțile cu ilustrații specifice Crăciunului. Încă din depărtare se aud colinde acompaniate de clinchetul zurgălăilor și surâsul vesel al copiilor ce se dau în carusel. Bradul luminat tronează în mijlocul pieței, iar în împrejurul lui sunt căsuțe tematice ce pun la vânzare bunătăți tradiționale, suveniruri și decorațiuni handmade. Acest târg este o încântare atât pentru cei mici, cât și pentru adulți.

 

Căbănuță cu dulciuri - Frankfurt

Carusel de Crăciun - Frankfurt

4. Bruges, Belgia

 

         Cel mai frumos Târg de Crăciun din Belgia se află la Bruges, un oraș micuț, medieval, traversat de numeroase canale de aceea mai este numit și „Veneția de Nord”. În sezonul cadourilor, Bruges se transformă într-un orășel pitoresc, iar casele par făcute din turtă dulce. Standurile ce împânzesc centrul istoric sunt încărcate cu dulciuri, de la acadele până la figurine de ciocolată. Iar dacă nu știi ce desert să alegi, sigur mirosul de gofre belgiene te va convinge.

Căbănuțe cu decorațiuni - Bruges

Casele decorate de Crăciun - Bruges

 

5. Riga, Letonia

        

         Ajungând la Târgul de Crăciun de la Riga vei avea impresia că ai ajuns în țara lui Moș Crăciun. Luminițele, zurgălăii și mirosul de brad sunt doar câteva elemente care te vor transpune în poveștile cu Moșu’. Târgul se organizează în Piața Domnului și aici vei descoperi mici tarabe ce pun la vânzare alimente afumate, haine croșetate, dulciuri și bijuterii din chihlimbar, orașul fiind renumit pentru prelucrarea acestei pietre prețioase.

 

Târgul de Crăciun - Riga

Vedere de sus a Târgului de Crăciun - Riga

         Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase Târguri de Crăciun din Europa care an de an încântă turiștii și localnicii ce le traversează pragul. Așa că lasă-te purtat de magia sărbătorilor de iarnă și bucură-te de aceste locuri deosebite.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov