Cele mai frumoase Târguri de Crăciun din România

Târgul de Crăciun din Turnul Sfatului, Sibiu

Crăciunul este sărbătoarea mea preferată. Încă din copilărie abia așteptam să vină Crăciunul și să împodobesc bradul alături de părinți. Asociam decorarea bradului cu venirea Moșului. 
Este o perioadă magică, plină de culoare și lumină. E sezonul cadourilor, păturilor pufoase și vinului fiert.
Prepararea mâncării tradiționale și ascultarea colindelor în timp ce aștepți să crească aluatul pentru cozonaci. Zile libere de care te poți bucura alături de cei dragi prin organizarea unei mesei festive sau pur și simplu plimbându-te prin târgurile de Crăciun.


Traseul târgurilor de Crăciun


Crăciunul pentru mine înseamnă culoare, zâmbete și familie.

Cu ocazia acestei sărbători speciale m-am gândit să enumăr câteva târguri de Crăciun care m-au impresionat.





București

Anul acesta capitala s-a întrecut pe ea însăși. Decorațiunile de pe Bulevardul Unirii te fac să mai uiți de traficul infernal și de agitație. Imită diferite motive tradiționale românești și steagul României.
Noi am fost la târgul din Piața Constituției care este acoperit de o cupolă de lumini. Cozi întregi la orice tip de stand, așa că dacă ai răbdare stai și aștepți, iar dacă nu, rămâi cu pofta. 





Câmpina

Mii de beculețe albastre sclipesc în centrul Câmpinei. Cerbi, un moș gigantic și un brad înalt, ce poți cere mai mult? Steluțe sclipitoare și alte mii de beculețe. Din tot acest cadru a lipsit zăpada, dar a fost impresionat chiar și așa.




Sinaia

Centrul Sinaia deși este decorat cu modestie este frumos prin simplitatea sa. Cel mai mult mi-a plăcut patinoarul. Cu muzica și cu jocul de lumini oferă o atmosferă disco târgului.




Bușteni

Cel mai luminat târg de Crăciun. Cu siguranță se vede din satelit. Luminițe peste luminițe, îmbodopesc unul dintre cele mai spectaculoase târguri. Mirosul de clătite și de ciocolată caldă pur și simplu te fac să simți atmosfera acestei sărbători.




Iubire mare între mine și pinguini

Brașov


Oraș de poveste și anul acesta. Piața Sfatului îmbrăcată cu straie de sărbătoare, o bogăție de culoare și sclipire. Tarabe cu de toate de la turtă dulce până la decorațiuni handmade. Neapărat o plimbare sub șirurile de instalații de pe Republicii. 


Piața Sfatului văzută de la Turnul Alb

Regele Târgului de Crăciun 





Sibiu

Târgul de Crăciun din Sibiu este preferatul meu. Probabil m-au cucerit proiecția de pe case și colindele live. Piața Mare împreună cu Piața Mică au fost decorate într-un mod surpinzător. Merită așteptarea ca să urci în Turnul Sfatului pentru a vedea târgul de la înălțime.

Cupolă de lumini peste Podul Minciunilor
Turnul Sfatului, cer acoperit de stele

Fiecare oraș are ceva aparte, ceva original. Important este să fim noi zâmbitori și să ne bucurăm de această perioadă magică.


Vă urez cu drag și căldură, Crăciun fericit!


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov