Târgu Mureș



După ce am vizitat Castelul Bethlen din Criș, ne-am continuat traseul către Târgu Mureș, un oraș ce îmbină noul cu istoria și tradiția locală. De la Criș până la Târgu Mureș sunt doar 66 km.
Centrul orașului este împânzit de numeroase clădiri cu o arhitectură deosebită. În aceste clădiri sunt cafenele, restaurante, bănci și centre administrative și culturale.

Catedrala Buna Vestire face parte din atracțiile orașului. Acest edificiu religios a fost construit între anii 1926-1936, iar localnicii o cunosc sub denumirea de Catedrala Mică. În fața bisericii este ridicată statuia primarului Emil Dandea.



Statuia lui Emil Dandea

Palatul Primăriei este u
n loc important pentru locuitorii orașului, dar și pentru turiști deoarece este o clădire impunătoare și perfectă pentru poze.



Traseul continuă cu Prefectura județului Mureș (Palatul Administrativ). M-a impresionat turnul ce măsoară 60 m și poartă cu mândrie steagul României. În Turnul Palatului  există un orologiu care are cadrane pe toate cele patru laturi ale turnului, iar bătăile clopotului se pot auzi în toată împrejurimea centrului.



Palatul Culturii la exterior este împodobit cu mozaicuri și cu basoreliefuri din bronz. Holul interior este lung de 45 m și este realizat din marmură. Atracția principală a palatului este Sala Oglinzilor ce este decorată cu pictură murală și cu șase vitralii inspirate din folclorul secuiesc. Sala Mare este destinată concertelor și are o orgă cu 4463 de tuburi și 63 registre ce este într-o stare foarte bună de funcționare. Intrarea este 16 lei/adult, 6 lei/student și 4 lei/pensionar.



Program de vizitare:
Iarna (1 septembrie-30 aprilie) 
marți-duminică: 9-16

Vara (1 mai-31 august)
marți-vineri: 9-18
sâmbătă-duminică: 9-16



Catedrala Înălțării Domnului este cel mai mare edificiu religios din Târgu Mureș și este construită în centrul orașului cu o intrare dinspre Parcul Trandafirilor. Picturile din interior sunt incredibil de strălucitoare și viu colorate.



Statuia lui Avram Iancu

Cetatea Medievală din Târgul Mureș este formată dintr-o incintă fortificată cu șapte bastioane unite prin ziduri. Cetate datează din vremea lui Mihai Viteazu. Plimbându-te în jurul zidurilor vei observa uși sau scări secrete.

În această cetate au fost descoperite o fabrică de cărămidă și un atelier ce se ocupa cu prelucrarea bronzului.





Alte poze:

Teatru Național Târgu Mureș
Statui din Piața Teatrului
Turnul Fostei Mănăstiri Franciscane
Biserica Sfântul Ioan Botezătorul
Prin Piața Trandafirilor


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Serbia, Kladovo

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov