Noaptea albă a galeriilor, Brașov





  

  Pe data de 6 octombrie am fost la noaptea albă a galeriilor. Evenimentul, aflat la a doua ediție în Brașov a găzduit peste 25 de spații cu peste 35 de artiști din domenii diferite: pictură, grafică, artă murală, fotografie și instalații audio-video. Acest eveniment se ține în mai multe orașe din România: București, Arad, Baia Mare, Brașov, Cluj Napoca, Craiova, Iași, Petrila, Reșița, Sibiu, Târgu Mureș și Timișoara. 


  Noaptea albă a galeriilor este un eveniment cultural important în România care atrage atenția iubitorilor de artă. Se desfășoară noaptea între orele 19:00-03:00 și intrarea este gratuită. Publicul se poate plimba liniștit prin atelierul unui artist sau poate admira o proiecție.


  Deși afară ploua cu găleata, asta nu ne-a oprit să mergem dintr-o locație în alta. Ploaia și noaptea se armoniza perfect cu arta.

  Am început cu piața Sf. Ioan, din spatele hotelului AroPalace, care a adus în plin plan arta murală ce a proiectat pe zid diferite imagini acompaniate de o linie melodică.


















  Centrul Multicultural al Universității Transilvania a găzdui trei expoziții. Două dintre ele au fost proiecții, iar la una chiar puteai sta pe niște pernuțe și să te lași purtat de imagini și citate. A fost și o expoziție care a demonstrat că se poate crea artă reciclând, astfel din câteva bidoane de plastic s-au creat niște păpuși.



      













   Am continuat traseul cu Turnul Alb unde la fiecare etaj erau expoziții. Mi-a plăcut în mod special etajul al doilea unde erau expuse hăinuțe de copii aranjate printre frunze. Nu mai zic că erau doi copii plini de energie ce se jucau pe lângă noi și chicoteau. Cu siguranță acest cadru ne-a introdus în tema expoziției: simplitatea, calea către o fericire pură. Iar pe lângă asta am primit și compot cu scorțișoară. Chiar aveam nevoie de ceva cald după plimbatul prin ploaie.


  Un alt loc care m-a impresionat a fost atelierul Irinei Neacșu care ne-a introdus dincolo de pânză. Un loc cald, primitor și vesel. Mirosul înțepător al acrilicelor, îmbibat cu povestea clădirii a fost ceva uimitor. Să te poți plimba printre picturile unui artist ca și cum ai fi la tine acasă, chiar m-a făcut să mă bucur că am participat la acest eveniment.

  


  Centrul Cultural Reduta în această seară ne-a încântat privirile cu o galerie de fotografie digitală prelucrată în mii de pixeli, iar în Piața Sfatului, Primăria Veche a prins viață printr-o proiecție colorată și dinamică.                                                           
  

Seara am încheiat-o cu Galeria Europa care ne-a prezentat expoziție de grafică și pictură.               
                                                       

Recomand cu căldură acest fel de evenimente și abia aștept următoare ediție. Mă gândesc cu seriozitate să merg și în alt oraș pentru a vedea acest gen de cultură.

©Mădălina Cărbunaru

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov