Locuri de vizitat toamna


Îmi place toamna pentru că sunt atâtea culori, iar vremea este numai bună de plimbat. Multă lume asociază toamna cu ploaia și cu venirea iernii, iar astfel uităm să ne bucurăm de covorul multicolor de frunze. Toamna are cele mai blânde ploi. Nu sunt fulgere și tunete care să ne sperie sau grindină care să ne distrugă grădina. Plimbările prin ploaie reduc stresul și gândurile negative. Dacă nu vedem soarele de nori, nu înseamnă că el nu există. Noi controlăm stările noastre, nu vremea. Te poți bucura atât de o vreme însorită, cât și de una ploioasă.
Și pentru că a mai rămas un pic din acest minunat anotimp vă propun câteva zone de văzut.

Am să încep cu Lacul Siriu care este la 75 km de Brașov. Aici se află al doilea cel mai mare baraj din România. Barajul Siriu care a fost construit pe vremea comunistă și care a dus la formarea lacului Siriu ce are o suprafață de peste 400 ha. Există un drum forestier care coboară la marginea lacului. Priveliștea este nemaipomenită.



Cu siguranță un paradis al frunzelor, Pădurea Bogății este un loc ideal pentru poze tomnatice. Se află la 43 km de Brașov și este în drum spre Viscri. Pur și simplu această pădure m-a cucerit. Chiar este o pădure bogată.


Sat Peștera este un loc în care nu a ajuns aglomerația din zona Bran. Satul este cocoțat pe un deal, drumul este asfaltat doar că este destul de îngust și sunt câteva curbe. În schimb priveliștea este una rara, observându-se Piatra Craiului în toată splendoarea sa. Când am ajuns în acest loc pur și simplu ne-am îndrăgostit și am decis să rămânem peste noapte. Am găsit o pensiune și ne-am cazat spontan. A doua zi am avut surpriza să ningă.


Un loc cunoscut, Poiana Brașov. Drumul Vechi care duce către Poiană este plin de frunze ruginii. Traseul de la Pietrele lui Solomon până în Poiana Brașov durează o oră și 15 minute. Este un traseu accesibil pentru toată lumea și în Poiana Mică poți avea norocul să dai peste niște capre iubitoare de brad sau nesătule, depinde din ce punct  de vedere privești situația.

Yami, ce bun e bradul
Hei?! A zis cineva brad?

Sunt zile când nu vrei să ieși din oraș, dar vrei să te plimbi. Te-ai plictisit de parcuri și vrei ceva mai apropiat de natură. Lacul Noua este soluția. Pădurea plină de culorile tomnatice se oglindește mândră în luciul apei. Te poți plimba cu barca sau poți admira rățuștele.


Nu trebuie să mergi departe de casă pentru a te bucura de toamnă. Poți face asta chiar în orașul tău.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov