Vizitează Atena



O legendă spune că Atena și Poseidon au cerut să fie conducătorii orașului și să-i dea numele lor, astfel s-au întrecut pentru a obține onoarea. Poseidon a creat un izvor de apă sărată lovind pământul cu tridonul său, pentru a simboliza puterea mării. Atena în schimb a oferit orașului un măslin care simbolizează pacea și prosperitatea. Astfel, s-a acceptat măslinul și au botezat orașul Atena. 

Ne-am rezervat o zi întreagă pentru a vizita atracțiile principale ale Atenei. Cum ar fi:

1. Acropole
2. Partenonul
3. Templul lui Zeus din Olimp
4. Templul lui Hefaistos
5. Syntagma Square
6. Parlamentul
7. Portul Pireus

         

Amplasat deasupra orașului Atena pe un deal stâncos, Acropole este unul dintre cele mai populate monumente din lume. Reprezintă nucleul culturii antice grecești. Intrarea costă 20 €/persoană, iar pentru studenți este gratuit. Acropole este împărțit în mai multe zone: Partenonul, Templul Atenei, Templul lui Dionysos.


Termenul „acropole” înseamna „orașul de sus”. În caz de invazie locuitorii Atenei puteau să se refugieze aici, pentru că acesta era considerat cel mai sigur loc. Acropole oferă cea mai impresionantă priveliște asupra Atenei. În zare se poate observa marea, insulele și blocurile care de la înălțime par niște piese de lego.


Pe colina Acropolelor se poate admira templul dedicat zeiței Atena. Acest templu  este înconjurat de coloane și este construit din marmură, iar în interiorul acestuia se afla statuia zeiței.


     Templul lui Zeus din Olimp reprezintă rămășițele unei structurii din marmură și este o mândrie pentru cultura elenică. Templul inițial avea 105 coloane, dar din păcate doar 15 coloane au mai rămas în picioare. Intrarea costă 4 €/ persoană. Din acestă zonă se poate admira Acropole.



Merită văzut cel mai mare port al Greciei, Portul Pireus. Acesta se întinde pe 8 km și de aici pleacă importante ambarcațiuni. Portul Pireu este un loc comercial și de aceea, nu se găsesc prea multe restaurante și hoteluri, dar merită să-i faci o vizită.
 

Syntagma Square este un bulevard din fața Parlamentului. Probabil este cea mai populată zonă deoarece e aproape de Acropole și aici sunt cele mai multe restaurante, cafenele, terase și magazine de modă.


Templul lui Hefaistos este cel mai bine conservat templu și se poate observa de la Acropole. În trecut a fost muzeu, dar în anul 1934, a revenit la stagiul de monument istoric.


A fost o plăcere să vizitez meleagurile grecești încărcate de istorie antică și o cultură vastă.

  
 Pentru detalii despre Atena ca staține litorală accesează linkul:
 http://jurnalul-unei-calatoare.blogspot.ro/2017/09/atena-grecia.html

© Mădălina Cărbunaru

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov