Târgul de turism al României 2017

Târgul de turism al României este de două ori pe an, în primăvară și în toamnă. În fiecare an are loc în București, la Romexpo. Anul acesta (2017) se ține între 16 -19 noiembrie. 


Acest eveniment oferă o unică ocazie să-ți organizezi vacanța pentru anul următor sau pur și simplu să descoperi zone noi. Sunt standuri cu agenții renumite atât naționale cât și internaționale. România în principiu valorifică zone mai puțin cunoscute sau orașele și cultura lor.

În mod deosebit m-a atras standul județului Maramureș. Există o atmosferă caldă ce îți oferă o stare de bine. Ansamblul folcloric din Maramureș dansează și chiuie și te face să mergi mâine în acestă zonă. Poți servi mâncare tradițională sau poți să privești cum se țese la război. 


Cine ar fi crezut că județul Mureș se va implica atât de mult în acest târg? Am primit informații utile și hărți ale zonei. Și au dezvoltat trei trasee a câte trei zile. Această idee mi se pare grozavă.

Traseul 1: 
Ziua 1: Tîrgul Mureș-Sîgeorgiu Mureș- Dumbrăvioara- Gornești - Reghin
Ziua 2: Reghin- Ideciu de Jos- Brîncovenești- Rezervația Vălenii de Mureș- Răscolița- Stînceni-Reghin
Ziua 3: Reghin- Jabenița- Pădurea Mociar- Gurghiu- Lăpușna- Pădurea Seaca- Tîrgul Mureș

Traseul 2
Ziua 1: Tîrgul Mureș-Sînvăsii-Miercurea Nirajului- Rezervația Grîușorul-Călugpreni-Eremiu-Cîmpul Cetății- Sovata
Ziua 2: Sovata- Sîngeorgiu de Pădure- Bezid- Sighișoara
Ziua 3: Sighșoara- Albești- Saschiz- Archita- Rezervația Breite- Criș- Daneș- Seleuș- Sighișoara

Traseul 3
Ziua 1: Tîrgul Mureș- Recea- Bahnea- Băgaciu- Tîrnăveni- Iernut- Oarba de Mureș- Cuci- Luduș
Ziua 2: Tăureni- Zau de Cămpie- Șăulia- Văleni- Vișinelu- Sărmașu
Ziua 3: Sărmașu- Sărmășel Gara- Sînmărtinu de Cîmpie-Fărăgău- Dumbrăvioara- Sîngeorgiu de Mureș- Tîrgu Mure
s

Piatra Neamț se mândrește cu împrejurimile sale, punând accent pe Mănăstirea Bistrița, Mănăstirea Pângârați, Cheile Bicazului, Izvorul Muntelui și Masivul Ceahlău, iar pe lângă asta oferă pârtie de ski cu nocturnă de 965 m. Dispune de 22 de gondole, iar durata traseului este de 6 minute.

România a fost renumită odată pentru tratamentele balneare și chiar dacă unele stațiuni au ajuns să se dărâme, încă mai sunt zone ce oferă aceste servicii. Stațiunea Turistică Tășnad, stațiunea turistică Călimănești-Căciulata și Băile Herculane, aceste stațiuni au fost prezente la târg.


M-a surprins în mod plăcut județul Bacău care oferă un album foto al Lacului Bacău. Este o arie de Protecție Specială ce cuprinde 147 specii de păsări, 12 specii de amfibiene și reptile, și 22 de specii de pești. În jurul acestui lac este un complex cu terasă, piscină și restaurant.

Și Timișoara s-a prezentat foarte bine în cadrul acestui eveniment punând mult accent pe târgul de Crăciun de anul acesta, dar și pe evenimentele anuale.

Sibiul a oferit rafinamente culinare motivul fiind că în anul 2019 va fi Regiune Gastronomică Europeană. La stand poți afla mai multe informații despre Mărginimea Sibiului sau despre evenimentele organizate de către Muzeul Astra.

Standul Hunedoarei

Pentru personale care vor să-și plănuiască o călătorie în străinătate există standuri specifice pe anumite zone, precum: Malta și Palestina.

Poți să-ți faci o poză gratuit ce îți va fi oferită pe loc
A fost o experiență unică să asist la olărit
Macheta CFR
Sigla Bucureștiului


Târgul de turism reprezintă o adevărată oportunitate atât pentru expozanți cât și pentru vizitatori.

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu

Biserica Neagră, Brașov