Orșova, Mehedinți


Orașul Orșova din județul Mehedinți m-a impresionat atât prin peisajele sale spectaculoase cât și prin farmecul edificiilor dacice. Dealurile împădurite și mâna fluviului care străbate zona conferă un peisaj pitoresc și un loc bun pentru a te detașa de aglomerația urbană. Orșova este împânzită de atracții turistice, atât pe Dunăre cât și pe uscat.
Călătoria pe Dunăre se face cu ajutorul ambarcațiunilor din porturile Orșovei.
Ce poți vedea?
Cazanele Mici și Cazanele Mari sunt sectoare ale defileului Dunării ce reprezintă pereți stâncoși. În luna aprilie înflorește laleaua galbenă de cazane care este o specie unică în lume. Laleaua crește printre stânci și poate fi observată numai din ambarcațiuni.
Chipul lui Decebal este cea mai înaltă sculptură în stâncă din Europa și reprezintă chipul ultimului rege al dacilor. Sub chip este inscripția “DECEBAL REX-DRAGAN FECIT” ce înseamnă “ REGELE DECEBAL-FĂCUTĂ DE DRĂGAN”

În fața basoreliefului (Chipul lui Decebal) se poate observa Tabula Traiana care este pe malul sârbesc și reprezintă o sculptură în memoria lui Traian.
Peștera Veterani reprezintă locul unde trăiau dacii. Accesul se face doar prin defileul Dunării. Vizitarea peșterii se face în acompanierea unui ghid ce povestește toată legendele acestui misterios loc.
    Alte atracții de pe Dunăre: Mănăstirea Mraconia, Golful Dubova, Peștera Ponicova.


        Se mai poate vizita Mănăstirea Sf. Ana ce are un drum de mașină până la porțile acesteia. Fiind localizată pe vârful unui deal, panorama asupra Orșovei și malului sârbesc, îți taie răsuflarea. E un lăcaș încărcat de pace și divinitate.


 Biserica Romano-Catolică se diferențiază de alte biserici deoarece are o arhitectură modernă dusă către simboluri mistice.

Datorită faptului că Orșova e la graniță cu Serbia, oferă prilejul de a traversa pe celălalt mal Kladovo  este un oraș vesel și primitor, unde m-au impresionat oamenii mereu zâmbitori, iar mâncărurile tradiționale sunt delicioase.

          Fiindcă tot ești în zonă, poți vizita ruinele cetății dacice, Sarmizegetusa Regia.





Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Serbia, Kladovo

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Trei Brazi, Brașov