Puterea celor 6 P


Astăzi am să vă vorbesc despre provocarea lansată de BCR în cadrul competiției SuperbBlog 2018. Tema probei se referă la pașii pe care-i putem urma să obținem independență financiară. Cu toții căutăm răspunsul la întrebarea "Cum să faci bani?". Chiar și eu am căutat răspunsul, iar astfel am urmat câteva cursuri și am mers la diferite workshop-uri pe această temă. Am să vă enumăr câțiva pași esențiali pentru a-ți crea un drum sigur în lumea prosperității, iar pentru a fi ușor de înțeles am creat o schemă pe care am numit-o "Puterea celor 6 P".


Schema celor 6 P

Pașii pentru a deveni independent financiar:


1. Formează-ți o dorință arzătoare (Pasiune)

Cel mai important lucru pe care trebuie să-l faci este să-ți formezi o dorință puternică care are la bază ceea ce te face fericit. Dacă îți place să faci poze, fă-te fotograf sau dacă îți place să faci prăjituri, deschide-ți o afacere online care vinde prăjituri pentru diferite ocazii. Indiferent ce-ți place să faci, trebuie să fie o obsesie copleșitoare.

2. Schimbă-ți vechile convingeri  (Putere)

De mic ți s-au impus niște percepții despre viață și ți s-a format caracterul, de aceea este dificil să te schimbi pe tine însuți, dar găsește-ți puterea să trăiești așa cum îți dorești. Fii un spirit liber și trăiește-ți timpul așa cum ți-l imaginezi. Oricine te poate ierta, numai timpul nu. Așa că profită de fiecare clipă și nu-ți consuma viața la un job care nu te face fericit.

3.  Educă-te (Perseverență)

La acest punct îți spui că tu ești educat, că ai făcut facultate și nu mai vrei să auzi de școală. Însă pentru a deveni prosper și să obții independență financiară, ai nevoie de cursuri de formare. Din păcate școlile din România au un sistem educațional învechit și nu te pregătesc formal, de aceea ai nevoie de educație financiară și de cursuri economice. Școală de bani te învață să gestionezi corect banii și să-ți stabilești un plan concret. Sunt cursuri gratuite care îți oferă sfaturi și trucuri pe care le poți adapta stilului tău de viață.

4. Fă-ți un plan (Plan)

Crează-ți o imagine clară în minte și trece-ți toate ideile într-o agendă. Fii sincer cu tine și scrie despre: calitățile tale, hobby-uri, ceea ce te face fericit, ce venituri îți dorești să ai. După aceea stabilește-ți clar obiectivele, prioritățile și formează-ți un plan care să se asemene unei scări, fiecare treaptă reprezintă ceea ce trebuie tu să faci pentru a-ți îmbrățișa scopul. Cu pași mici poți să ajungi în vârf, la visul tău. Fii sigur pe tine și nu te abate de la plan.

5. Fii atent pe ce cheltui banii (Păstrare)

Mulți dintre oameni își cheltuiesc banii pe lucruri care nu le aduc fericirea și nu realizează asta pentru că urmează scenariul altei persoane. S-a dovedit faptul că oamenii cel mai des cheltuie banii pe haine și încălțăminte. Asta din cauza conceptului de a fi la modă sau de a fi în rând cu lumea. Așa cum spunea un trainer de la un curs: "Dacă papucii tăi nu sunt rupți, de ce să-i schimbi? Nu mai bine economisești acei bani  pentru ai investii în visul tău?"


6. Investește (Profit)

Se pune praful pe banii care stau, de aceea banii trebuie mereu investiți. Fie că investești în aparatură, promovare sau în bursă. Important este să investești în visul tău. Iar dacă îți scoți emoțiile din această ecuație, vei fi mai puțin stresat din cauza eventualelor eșecuri. Vei fi mai relaxat și cu mai mulți bani în buzunar. Fii sigur că investiția aduce profit și poți obține un venit pasiv destul de frumușel. Un venit ce-ți poate completa salariul de baza sau un venit care poate fi mai mare decât salariul lunar. 

Crează-ți prioritățile și investește numai în ceea ce te face fericit. Economisește banii pentru a-ți realiza visurile și nu te lăsa influențat de ce e în jurul tău. Motivarea, educarea și buna administrare a bugetului personal te vor duce pe un drum al bunăstării financiare.

Articol scris pentru SuperBlog 2018

Sponsorul probei:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu

Biserica Neagră, Brașov