Începutul blogului meu

Poză din arhiva personală

A trecut un an și 3 luni de când am pus primele baze acestui blog. De aceea astăzi am să vă povestesc cum am ajuns să am un blog și ce a implicat asta. Chiar dacă v-am povestit în mare în articolul despre mine, rândurile ce vor urma se vor axa numai pe cum a luat naștere acest blog. Cum v-am obișnuit o să fie ceva sincer, fără artificii adăugate din imaginație. Voi povesti totul fix așa cum s-a întâmplat.


Era o seară de vară caniculară. Stăteam pe fotoliu și savuram un pahar de vin roșu împreună cu prietenul meu. Vorbeam vrute și nevrute, așa cum obișnuim să facem când vrem să ne detașăm de rutina zilnică. 
- Ce ți-ar plăcea să faci pe viitor? m-a întrebat Emil privindu-mă adânc în ochi. Întrebarea a stat suspendată în aer câteva minute. Am mai sorbit câteva guri de vin gândindu-mă și căutând în mine ceea ce vreau să fac cu adevărat.
- Cred că mi-ar plăcea să călătoresc cât mai mult. Aș călătorii atât în țară, cât și în străinătate. Însă cel mai mult mi-ar plăcea să arăt lumii că România e frumoasă. M-am săturat să aud că țara în care trăim nu e bună de nimic... Avem tradiții, obiceiuri și locuri unice care trebuie apreciate. 
- Ai putea face asta! 
- Cum?
- Ai putea să-ți faci un blog. Un blog despre călătorii în care să pui poze din excursiile noastre și să scrii trăirile tale. Știu cât de mult îți place să cunoști locuri noi. Poți să inspiri lumea să călătorească mai mult prin țară.
- Dar nu știu să fac un blog...
- Nu trebuie să faci unul. Există platforme gratuite, cum ar fi Blogspot, oferit de Google. Poți încerca să faci asta și să vezi dacă îți place. Iar pe viitor am putea să-ți concepem un site propriu și să cumpărăm un domeniu.

Acestă conversație m-a pus pe gânduri și mi-a stârnit numai idei de cum vreau să fie blogul meu. Astfel mi s-a schimbat drumul și perspectiva. Așa am început aventura vieții mele. Chiar în seara aceea mi-am creat contul pe blogul oferit de Google și am scris primul meu articol, un articol în care spun cine sunt. Nu am distribuit linkul pentru că îmi doream să am cel puțin cinci articole scrise. Mă gândeam că atunci când oamenii vor intra pentru prima dată pe blogul meu îmi doresc să găsească mai multe articole publicate. 


Sincer dacă ar fi să mă pot întoarce în trecut, l-aș distribui încă de la primul articol. Nu aș mai sta să aștept. Îmi amintesc că am stat o lună ca să adun material pentru blog. Am mers în Orșova, Delta Dunării și Constanța, iar după fiecare călătorie eram nerăbdătoare să-mi scriu părerile și trăirile.

La început a fost destul de greu, pentru că nu știam cum să formulez în așa fel încât să atrag câți mai mulți cititori. Nu aveam niciun cunoscut blogger, așa că am făcut totul după cum am simțit și după cum am crezut că e bine. Nu mai zic cât de greu mi-a fost să mă decid în legătură cu numele. Voiam ceva ușor de reținut și care să transmită ideea blogului meu, așa că prin mai multe denumiri care mi-au trecut prin minte, Jurnalul unei călătoare, a fost cel mai potrivit.


Poză din arhiva personală

În timp am creat și o pagină de Facebook, mi-am făcut cont pe Instagram și YoutTube. Iar toate acestea au adus la un număr tot mai ridicat de accesări. Îmi amintesc când am făcut pentru prima dată o mie de vizualizări la un articol. Ce fericită am mai fost. Am mers în oraș cu Emil și am sărbătorit. Nu credeam că voi ajunge vreodată la acel rang.

Am început să călătorim în fiecare weekend și să vedem locuri atât de frumoase, care nici nu mă gândeam că ar exista. După fiecare călătorie încercam să redactez articole cât mai interesante. Încercând să pun în prin plan esența și povestea locurilor pe care le vizitez.

Mi-am dorit ceva cât mai simplu de utilizat și cu o poză mare pe pagina principală. Poză pe care să o schimb la fiecare anotimp, pentru că-mi place ca blogul să fie în ton cu vremea de afară. Așa mult îmi place tema grafică încât nu am schimbat-o de loc până acum. Îmi doresc să strâng un număr mare de accesări și să călătoresc cât mai mult prin țară. Îmi place să scriu articole care să ajungă la inima cititorului, iar pe viitor mi-am propus să cumpăr un domeniu ro  pentru că este mai profesional și mai simplu de reținut. După ce-mi schimb domeniul vreau să-mi fac cărți de vizită și visul meu cel mai mare este să încep să scriu și în engleză. În final vreau să vă mulțumesc vouă, cititorii mei dragi. Vă mulțumesc pentru toate încurajările și cuvintele frumoase. Orice schimbare va avea loc în cadrul acestui blog, voi veți fi primii, care vor afla. Până atunci ține-ți pumnii în continuare și nu uita-ți: "Depășește-ți limitele! Călătorește mai mult!"

Articol scris pentru SuperBlog 2018
Proba 11: Cum ți-ai început aventura în blogosferă?
Sponsor

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu

Biserica Neagră, Brașov