Hai în bucătărie la o cafeaEste o seară ploioasă de toamnă. Lumina becurilor stradale strălucesc în luciul apei. Străzile orașului sunt împânzite de liniște și singurătate, numai câțiva oameni traversează cu pași grăbiți Piața Sfatului. Casele sunt gri și tăcute, de parcă au înghițit toți locuitorii.
Traversez Strada Mureșenilor, iar la intersecția cu Strada Eroilor observ o clădire ce la ultimul etaj are un afiș imens pe care scrie: DE ÎNCHIRIAT/DE CUMPĂRAT.
-Clădirea asta are ceva special. Ce mult mi-ar plăcea să locuiesc acolo, îmi spun eu în gând...

După 10 ani

-Știi unde mi-am pus papucii? Vocea lui Emil răsună din hol.
-Nuuu. Caut-i mai bine. Poate sunt sub cutiile pe care tocmai le-ai adus.
-I-am găsit. Cobor să iau ustensilele de bucătărie ce le-am comandat de la SomProduct.
- Bine, să ai grijă să nu spargi ceva.

Țopăind mă duc la fereastra ce dă spre stradă. În fața casei este o dubă pe avarii, iar Emil îl ajută pe șofer să descarce marfa. Strada Mureșenilor este blocată de mașini și se aud claxoane peste claxoane. Acesta ar fi singurul inconvenient când stai în centrul orașului, însă ne-am obișnuit cu aglomerația din zonă.

Ne-am îndrăgostit de acest apartament de când i-am traversat pragul pentru prima oară. Este o construcție în stil victorian, cu tavan înalt și ferestre largi. Elementul care-mi place cel mai mult este ușa dublă ce face trecerea dintre hol și salon, iar de cum intri în casă vezi salonul frumos amenajat.

Din salon se ajunge ușor în bucătărie, locul meu preferat. Este o bucătărie spațioasă și luminoasă.  De la fereastră poți vedea Casa Armatei, Parcul Central, Cetatea și Livada Poștei. Îmi imaginez cum ne savurăm cafeaua admirând acestă priveliște. 

Mă influențează foarte mult amenajarea încăperilor, de aceea am pus accent pe bucătărie pentru că este locul unde îmi petrec cel mai mult timp. Gătitul reprezintă pasiunea care mă îndrumă către cele mai delicioase experiențe culinare. Îmi place să prepar mâncăruri cât mai sofisticate și cât mai complicate pentru a-mi surprinde familia și prietenii.

Îmi place designul vintage, iar Emil preferă modernismul, de aceea am ales să creăm o contopire între cele două stiluri. Am păstrat parchetul din lemn masiv pe care l-am recondiționat, iar pentru pereți am optat pentru un tapet simplu de un galben pal. Mobila de bucătărie a fost cea mai mare provocare deoarece ne doream ca mobilierul să fie fabricat din lemn masiv de culoare albă cu vitrine largi și dulapuri încăpătoare. Am umblat mult prin magazine și până la urmă am găsit un tâmplar care a realizat fix ceea ce ne doream. În mijlocul bucătăriei este o insulă cu blat de marmură și poți dansa în jurul ei sau poți juca prinselea în timp ce laptele fierbe pe foc. Deasupra insulei am creat niște grinzi din lemn de care am prins un suport pentru paharele de vin, iar de grinzi am atașat becuri cu led pentru ambianță.-Gata și cu ultima cutie, zice Emil gâfâind și ducându-se în bucătărie să-și pună un pahar cu apă.
-Super! Sunt atât de nerăbdătoare să despachetăm produsele.

În bucătărie este nevoie de talent, răbdare, multă muncă, dar și de ustensile de înaltă calitate, iar SomProduct răspunde tuturor cerințelor ca o bucătărie să fie completă din toate punctele de vedere. Am comandat tot ce am avut nevoie pentru a-mi completa micul meu paradis. Am umplut dulapurile cu seturi de oale de diferite mărimi, tigăi ceramice, vase și gadgeturi pentru a-mi ușura munca. Tigăile din ceramică pe lângă faptul că se curăță ușor, dau și un plus de savoare mâncării, atât preparatelor din carne, cât și legumelor.

Produsul meu preferat este setul de veselă cu 30 de piese, prelucrat din porțelan fin de înaltă calitate. Are un model floral ce încadrează perfect feminitatea și eleganța, perfect pentru a crea un aer boem unei cine obișnuite. Cuprinde farfurii plate, farfurii pentru supă, farfurii pentru desert și cești cu farfurioare perfecte pentru servirea cafelei. La fiecare vas în parte se poate observa rafinamentul și atenția cu care au fost prelucrate.

SomProduct este o firmă românească ce oferă produse de înaltă calitate și se concentrează pe mulțumirea clienților. Pentru ei contează îmbunătățirea nivelului de confort al clientului. Pe site-ul SomProduct poți găsi tot ce-ți dorești pentru casa ta. Are o gamă întreagă de produse: decorațiuni, saltele, mobilier, accesorii pentru dormitor, bucătărie, living, iar lista nu se încheie aici. Există și produse destinate grădinilor și teraselor de vară.Am comandat și câteva tăvi pentru servit. Sunt din bambus și sunt utile când am musafiri. O astfel de tavă mă scutește de efortul pe care-l depun când duc farfuriile la masă. Nu există bucătărie fără tacâmuri sau fără cuțite. Ustensilele sunt foarte importate, atât în prepararea rețetelor, cât și în ușurarea gătitului. Am preferat să aleg oțel inoxidabil pentru că este mai rezistent și pentru că are o durată de viață mai îndelungată.-Gata cu despachetatul?
-Da. Se potrivesc perfect cu bucătăria noastră și sunt încântată că au respectat termenul de livrare. Au fost atât de bine ambalate încât nu s-a spart nimic. Totul este întreg și arată fix ca în pozele de pe site. E fix ce mi-am dorit.
- Da, chiar au făcut o treabă foarte bună. Spune-mi, ce este în acestă cutie se potrivește în bucătăria noastră? Zâmbind, Emil îmi întinde o cutie și mă îndeamnă să o deschid.

În cutie este o figurină ce poartă numele de  "Ballerinii" și o carte pe care mi-o doream de multă vreme, "Rămâi la masă?" de Laura Cosoi
-Mulțumesc, dragul meu! Îmi plac atât de mult. Sunt atât de fericită că ne mutăm împreună încât vreau să sărbătorim această zi, așa că hai în bucătărie la o cafea. 
Articol scris pentru Super Blog 2018-
Proba 3. Transformă gătitul în pasiune în bucătăria ta de vis!
Sponsorul probei: SomProduct

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu

Biserica Neagră, Brașov