Aventura, strigați ura!


Astăzi vom vorbi despre viață. Mai exact vom vorbi despre cum să trăiești viața. Știai că între a exista și a trăi este o diferență uriașă?

A exista înseamnă să faci aceleași lucruri zilnic, să fii prins într-o continuă rutină și să nu te mai bucuri de viață. Tot ce faci e pentru că așa te-ai obișnuit sau pentru că așa ai fost învățat. Îți e teamă să riști și să ieși din zona de confort. Așa că preferi să faci lucruri simple și obișnuite. 

În schimb, a trăi înseamnă viață. Când trăiești simți cum fiecare zi este divină. Simți fericirea și pacea ce-ți umple sufletul. A trăi înseamnă să fii mulțumit de tine însuți și să te accepți așa cum ești. Acceptându-te vei simți o eliberare și toată tensiunea acumulată se va risipi, iar în loc va lua naștere pofta de viață. A trăi înseamnă să te provoci în fiecare zi. Să faci lucrurile diferit și fără să-ți fie frică. Să faci ceea ce simți, nu ceea ce-ți dictează alții.

Este dificil să treci dintr-o parte în cealaltă. Există ispite și gânduri care te-ar putea trage înapoi, însă cu multă dorință și efort, poți depăși granița aceasta și să ajungi pe tărâmul satisfacerii complete. Trebuie să ai puterea ca să treci peste convingerile care ți-au fost formate. Motivează-te singur și fă fix ceea ce-ți dorești.

Să-ți dau un exemplu. Ți-ai imaginat vreodată cum este să urci pe cel mai înalt munte de pe Terra sau cum ar fi să mergi într-un safari park? Poate ai văzut la televizor sau poate ai niște prieteni care au trăit aceste experiențe. Nu este așa că ai simțit dorința să încerci și tu asta? Nu-i așa că ți-ai spus că poți să faci și tu asta? 

Însă ce te-a oprit?
Tu însuți. Tu singur te-ai oprit din a face ce ți-ai dorit. Poate că ți-a fost teamă, poate nu aveai concediu sau poate nu știi cum să-i propui familiei. Indiferent ce motive ai găsi, sunt doar scuze. Nu trebuie să lași nimic sau pe nimeni să te oprească din a trăi. Folosește-ți energia pentru a găsi soluții, nu pentru a găsi scuze.

Fă-ți curaj și pornește în aventura vieții tale!


Poză din arhiva personală

Spre exemplu am să-ți povestesc cum am procedat eu în a-mi pune bazele aventurii mele. Sunt adepta călătoriilor, le iubesc. Pur și simplu simt că trăiesc atunci când sunt într-o călătorie. Mi-am propus ca în fiecare weekend să merg într-un loc nou, fie că urc spre o nouă creastă, fie că aleg să mă plimb într-un oraș. Fiind studentă am călătorit mult cu trenul și așa a luat naștere "Jurnalul unei călătoare". Îmi doresc să împărtășesc experiențele și trăirile. Să-mi scriu gândurile și trăirile pe o platformă publică a fost o adevărată provocare. Visul meu este să ajung în cât mai multe colțuri ale lumii. Să cunosc noi obiceiuri și noi stiluri de viață.
Îmi place să practic turism de aventură și visez să urc pe Kilimanjaro. Vreau să simt cum viața îmi pulsează prin tot corpul. Acest vis a luat naștere după ce am citit romanele scrise de Corinne Hofmann. O poveste adevărată care m-a făcut să-mi doresc să ajung în Africa și să pornesc într-o ascensiune pe Kilimanjaro sau așa cum mai este numit, acoperișul Africii.

Chiar dacă Africa este renumită pentru temperaturile ridicate, aflându-se într-o regiune tropical-ecuatorială fierbinte, pe vârful muntelui există zăpadă permanentă. Acest fenomen i se datorează faptului că există un ghețar, care se găsește pe vârful Kibo. Din păcate acestă zonă înghețată se micșorează continuu datorită climei uscate, poluării și lipsei precipitațiilor. Asta mă motivează să pornesc în această aventură cât mai repede.Datorită faptului că acest vis necesită foarte mult efort fizic, am început să merg în excursii în munții României și să citesc despre oamenii care au reușit să trăiască această experiență inedită. Am învățat să-mi controlez respirația și să mă automotivez atunci când simțeam că cedez. Alergatul a avut un rol important în pregătirea mea oferindu-mi rezistență musculară. 

Prin aceste activități în aer liber mi-am făcut prieteni noi. Unii dintre ei au plecat în aventură cu Extreme Travel. De la ei am auzit prima dată despre excursii personalizate, iar acest lucru m-a captivat și am început să caut cât mai multe informații despre aceste călătorii. Ofertele lor sunt diversificate, oferind excursii în diferite colțuri ale lumii, printre care și urcări pe Muntele Kilimanjaro. Universul mi-a demonstrat încă o dată că nimic nu e întâmplător și orice vis poate devenii realitate.

Să înceapă aventura, strigați ura!Articol scris pentru SuperBlog 2018
Proba 10: Transformă-ți viața într-o frumoasă aventură
Sponsor

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu

Biserica Neagră, Brașov