Descoperă Constanța

Cazinoul Constanța

Am așteptat cu nerăbdare să scriu acest articol. Însă din diferite motive l-am tot amânat, dar astăzi am găsit o portiță de timp liber și am să vă spun despre un proiect nou ce se întâmplă în Constanța pe care l-am descoperit cu ocazia participării la SuperBlog. 

Cea mai îngustă stradă din Constanța, strada Vântului

Alături de Diana Slav, am de văzut Constanța cu alți ochi. Diana este un ghid care iubește ceea ce face și care povestește cu multă plăcere despre Constanța. Cunoaște o groază de chestii despre acest oraș. Nu credeam că Constanța poate fi o atracție turistică cu un așa potențial.  
Turnul Geamina Hunchiar


Proiectul se numește City Tour și poate fi accesat de orice persoană doritoare să se plimbe prin Constanța, de la copii până la oameni învârstă.  În perioada estivală (începând cu 15 iunie) autobuzele etajate City Tour vor circula pe traseul numit Hop On/Hop Off. 


Scopul traseului este de a plimba turiști pe la toate obiectivele turistice din zonă, iar astfel turiști se pot bucura din plin de traseu fără să se gândească la durerile de picioare și la trafic.

Biserica Grecească Metamorphosis

Atracția principală a traseului este oprirea în Portul Constanța, o zonă care a fost inaccesibilă până în 1989.

Bricul Mircea
Vasele odihninduse în Portul Tomis

Autobuzul oprește la Cuibul Reginei sau Pavilionul Regal, un loc care mi-a plăcut foarte mult. Clădirea este o bijuterie înconjurată de nave și de bărci. Regina Elisabeta, atrasă de frumusețea mării, a primit în dar de la Regele Carol I o casă în port. De aici Regina făcea cu mâna vapoarelor care intrau sau ieșeau din port.

Cuibul Reginei

Poți admira și cel mai lung lanț de stabilopozi și că tot a venit vorba, știai că stabilopozii sunt inventați de românul, Mircea Ulubeanu? Se spune că s-a inspirat din forma ciorchinelui fără struguri.


Traseul continuă pe Faleza Constanța, unde te poți bucura de numeroase obiective turistice precum: Cazinoul Constanța, Acvariul, statuia Carmen Sylva și fata cu harpă.


Partea mea preferată a traseului a fost atunci când ne-a preluat Diana și ne-a istorisit despre Piața Tomis. Un loc încărcat cu povești, legende și fapte reale. Aici se poate observa urme a celor mai importante civilizații care au dat formă Constanței. Acest lucru se poate observa prin fațada Muzeului de artă populară. La intrare are coloane grecești, balconul este înfrumusețat cu detalii musulmane și acoperișul este tipic românesc. Așa că nu ezita să apelezi la Walking Tour cu Diana Slav pentru un traseu cu de toate. Chiar nu o să-ți pară rău.

Muzeul de artă populară


Bine de știut:

  • programul autobuzelor 09:00-23:00 
  • traseul începe din gara Constanța și se încheie în capătul de nord al stațiunii Mamaia
  • prețul pentru o călătorie va fi de 3 lei și pentru toată ziua (hop on / hop off) va fi de 5 lei
  • biletele se găsesc la chioșcuri și distribuitori dar și direct la conducătorii autobuzelor etajate
  • nu uita de cremă cu protecție solară și de pălărie
  • un lucru important este hidratarea, așa că nu uita să iei un bidon cu apă
  • pe Diana o găsești pe pagina ei de facebook: Constanta Walkink Tour with Diana Slav


Iar dacă tot ești la mare, nu uita să te bucuri de apă

Dacă v-a plăcut articolul nu uitați că vă puteți abona pentru a fi la curent cu toate postările:

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu

Biserica Neagră, Brașov