Sufletul spuneAstăzi am să vă propun ceva diferit. Astăzi îmi voi lăsă gândurile să curgă asemeni unei cascade fără teamă și fără rețineri. O să fie un subiect diferit, dar cu o mare importanță, atât în călătorit cât și în viața de zi cu zi.
Mai întâi am să vă spun pe scurt povestea mea sau mai bine zis, cum am ajuns să am un blog și care e scopul lui.
Era o zi caniculară de iunie când m-am gândit că trebuie să fac ceva. Pe atunci acel ceva nu avea o formă anume, știam că vreau să fac ceva nou. Gândindu-mă la hobby-urile mele și la ce mi-ar place să fac, m-am gândit să scriu un jurnal despre călătoriile mele. Și plimbându-mă prin minte mi-a venit grozava idee să scriu un jurnal public. Scopul fiind să împart experiențele mele cu oamenii, să-i inspir. Iar așa a apărut Jurnalul unei călătoare, care este un jurnal public, fără secrete. E un album memorial cu descrieri și cu păreri despre ceea ce am văzut și despre ce am simțit.

Cum m-a schimbat călătoritul?
Încă din copilărie îmi plăcea să mă plimb, să văd locuri noi și eram în culmea fericirii când mergeam într-o excursie. De când am blogul am descoperit o nouă latură a sufletului meu. Am început să văd lumea altfel și să mă bucur mai mult de viață. Călătoritul m-a schimbat. Eram o fire mai pesimistă și nesigură, iar acum sunt zâmbitoare, optimistă și plină de energie. Încerc să fiu cât mai Zen și să mă bucur de fiecare moment. Așa cum îmi place să spun:
„Dacă plouă, nu înseamnă că nu e soare. Soarele strălucește în noi.
Ușor, ușor am început să plec hai-hui în fiecare weekend. Îmi plac zonele rurale, traseele montane și de asemenea îmi place să mă pierd prin orașe. Călătorind am început să privesc clădirile în alt mod. Le observ detaliile, mă întreb ce oameni locuiesc acolo și creez povești în mintea mea. Plimbările montane m-au ajutat să îmi înfrunt teama de întuneric, animale sălbatice și de înălțime. M-au făcut să realizez că visele sunt asemeni munților. Dacă nu te sperii când ești la bază, înseamnă că nu este destul de înalt. Nimic nu se compară cu cucerirea unui vârf.


Am cunoscut tradiții pe care le vedeam la televizor, nu mă gândeam că voi învăța tradiții românești. Am învățat să încondeiez ouă, despre olărit, costume populare și am putut observa viața la țară.


Cred că gândirea pozitivă și bucuria pentru viață poate schimba cu mult starea unui om. Nu degeaba se spune că gândirea pozitivă atrage lucruri pozitive.

Cum ajută călătoritul în a gândirea pozitivă?
A călători înseamnă drumul pe care îl parcurge un om folosind orice mijloc, în locuri relativ departe de domiciliu. Încă din timpuri preistorice oamenii călătoreau, inițial pentru a găsi alimente, și apoi pentru explorări și comerț. Oamenii secolului nostru călătoresc pentru a vedea noi locuri, pentru a cunoaște noi tradiții și obiceiuri. Pentru fiecare om a călătorii înseamnă a te relaxa sau a fi în vacanță. Iar acum să fim serioși, ce e mai frumos decât o vacanță bine meritată?


Organismul uman are nevoie de un repaus de aceea există concediile de odihnă, iar sfatul meu este să profităm din plin de ele. De asemenea ne putem folosi și de weekendurile libere, iar a călătorii nu înseamnă neapărat să mergi în alt oraș sau altă țară. Poți fi turist chiar în propria țară. Sunt atâtea locuri frumoase de vizitat încât eu mi-am propus să fac un road trip pe o vară întreagă prin România. Și asta e chiar un vis care mă sperie, dar îmi doresc asta și sunt optimistă că voi realiza acest vis.
Plimbându-te mai mult și bucurându-te de natură sau de fiecare loc văzut, creierul va trimite semnale pozitive și vei simți cum o zi banală poate căpăta alt sens. Mersul pe jos este cel mai bun mod de a te relaxa și de a putea lăsa grijile în urmă.


Așa că ieși la o plimbare cu familia, cu prietenii sau cu persoana dragă sufletului tău, iar dacă vrei să faci asta singur, nu ezita. Cu toții avem nevoie de momente în care să fim doar noi și nimeni altcineva.
Nu uita că nu există un moment potrivit, fă fix ceea ce simți și când simți.

Ce să faci zi de zi?
Potrivit cercetărilor, poți înlocui expresiile negative cu expresii pozitive. E un start excelent către adoptarea unei stări optimiste. Așadar, aplică gândirea pozitivă în afirmații zilnice. De exemplu:

·        Nu am făcut asta niciodată, înlocuiește cu: E o șansă să fac ceva nou!
·        Mi se pare prea dificil, înlocuiește cu: Pot și voi reuși!
·        Nu prea am bani pentru călătorit, înlocuiește cu: Voi găsi eu o soluție!
·        Sunt prea oboist/ă să fac asta, înlocuiește cu: Îmi adun puterile și voi face ce mi-am propus!
·        Nu o să funcționeze, înlocuiește cu: O să fac lucrurile să meargă!

Noi suntem schimbarea și numai noi puteam fii ceea ce ne dorim. Noi putem fi grozavi și numai noi avem o putere de a realiza orice vis. Cu ambiție, încredere și perseverență putem ajunge acolo unde ne dorim.


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018, la proba sponsorizată de brokerul de credite – AVBS Credit: www.avbs.ro, compania de intermedieri credite bancare numărul 1 în România, după cifra de afaceri, în topul companiilor cu capital 100% românesc, în domeniul brokerajului bancar. Visează… Obține cu AVBS!

Comentarii

  1. Ce frumosss. Asa este gandurile pozitive fac bine si la sanatate .Bravo .

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu

Biserica Neagră, Brașov