Scrisoare de la Paris pentru mama


Photography: Laura Gordon - www.lauragordonphotography.com  Read More: http://www.stylemepretty.com/2014/12/16/rustic-chic-wedding-at-riverside-on-the-potomac/
Sursă: Pinterest

Draga mea mamă,

Sunt într-o cafenea și privesc oamenii grăbiți ce trec pe Champs-Élysées și am o stare nostalgică. Suntem în secolul vitezei și graba a devenit un hobby. Avem mereu senzația că suntem în întârziere și realizăm că timpul trece mult prea repede pentru al putea controla. E ca un carusel care te învârte și tot te învârte până amețești și obosești. Îmi e dor de copilărie. Îmi e dor de zilele când vocea ta mă trezea să merg la școală. Îmi e dor de ceaiul cu lămâie băut în diminețile reci de iarnă. Îmi e dor de grătarele făcute de tata și de poveștile sale. Pur și simplu îmi e dor de acele vremuri.
Îmi pare rău că nu ți-am mai dat nici un semn de viață. Au fost zilele atât de aglomerate încât am uitat chiar și de mine. Aș fi putut să te sun, dar știu cât de mult îți plac scrisorile și cât de mult ți la ele. Încă din copilărie îmi amintesc momentele când îți vedeam degetele pline de cerneală pentru că scriai pagini întregi surorilor tale. Mereu mi-am dorit să stăpânesc arta scrisului, asemeni ție.
Astăzi am pierdut o conferință importantă și asta pentru că mi s-a rupt tocul fix când ieșeam din bloc. A trebuit să mă întorc să-mi schimb pantofii. Mașina nu mai avea benzină, am uitat complet de asta... Mi-am comandat un taxi și aveam senzația că am comandat un melc, nu un taxi pentru că prin intersecție  ne mișcam foarte încet datorită aglomerației. Fiind în maximă întârziere nu m-am uitat în ce cameră intru. În loc de 346 am intrat în 349 unde nu era o conferință despre noile gadget-uri apărute în ultimele luni, ci era o prezentare Farmec. Prezentau o nouă gama Gerovital H3 Hyaluron C sub tema Cum îmbătrânim frumos?
Îmi era atât de rușine încât m-am așezat în ultimul rând. Încercam să trimit un SMS șefului că nu ajung când deodată mi se adresează femeia ce prezenta. M-am ridicat, mi-am cerut scuze și am vrut să ies când colo m-au chemat în față. Voiam să fug de acolo pentru că ținuta mea ajunsese în ultimul hal, de păr nu mai vorbesc. Tu știi că mă fac roșu ca racul și mă bâlbâi când trebuie să țin un discurs și chiar nu aveam nevoie să mă fac de râs, iar pe lângă asta eu și cosmeticele suntem două linii paralele.
Oamenii s-au întors la mine și îmi zâmbeau. Eu înghițeam în sec când am luat microfonul și credeam că o să leșin înainte să pot zice ceva. M-am prezentat și am vrut să-mi cer scuze că am deranjat, dar m-au întrerupt și m-au întrebat: "Ce înseamnă pentru tine să îmbătrânesc frumos?" Cred că am stat 5 minute uitându-mă șocată. Aveam senzația că mi-au vorbit în altă limbă. Și ghici ce am răspuns.
Am spus pur și simplu: Mama
Le-am spus simplu că în ochii mei tu nu îmbătrânești și pe zi ce trece te faci mai frumoasă. Le-am spus că îmi e dor de tine și că sunt la Paris pentru o conferință care tocmai o pierdusem. Le-am spus de ochii tăi albaștri și puri, de zâmbetul cald și de tenul tău fin. Le-am spus că ești o zână. Mi-au cerut să le spun care e secretul tău în ați menține frumusețea,  în glumă le-am spus că deții elixirul frumuseții veșnice. Toată sala a început să râdă și să aplaude. Erau fericiți și am realizat că și eu sunt. Mă deconectasem de ceea ce eram, devenind o fiică mândră de mama ei.
Mi-aș fi dorit să fii acolo . Aș fi putut să le povestesc despre tine ore întregi, însă nu te teme nu le-am spus că tu zâmbești zilnic și te bucuri de fiecare zi, iar astfel îți menții frumusețea. Nu le-am spus că sufletul tău mai păstrează copilul din el. Acel copil care se bucură de fiecare fulg de zăpadă și care urmărește porumbeii prin parc. Acel copil care face pozne. Nu am să uit câte farse i-am făcut lui tata și mereu îi spuneam că a fost ideea ta și nu mă credea.
Mai sunt două săptămâni și mă întorc în țară. Abia aștept să mă întorc acasă și să te îmbrățișez puternic. Să nu uiți că ești modelul meu în viață. Nu îmi vine să cred că uitasem cât ești de specială și de frumoasă, însă adevărul e că noi copiii nu suntem la fel de perfecți ca și mamele.

Cu multă dragoste, a ta fiică
Mădălina

P.S: În cutie e o cremă antirid de noapte Hyaluron C care știu că îți va plăcea la nebunie. Meriți să-ți răsfețe tenul în fiecare noapte. Și stai liniștită mi-am luat și eu ca să nu ne certăm pe ea. Să știi că sunt foarte norocoase pentru că sunt disponibile în toate supermarketurile, hipermarketurile și magazinele de profil din țară, precum şi din magazinele de brand Gerovital și online, pe www.farmec.ro

P.S.2: Și pentru că țin foarte mult la tine, iar pe lângă asta nu m-am putut decide am mai luat și Fiole cu Acid Hialuronic Hyaluron C care conțin un ser bogat în Acid hialuronic pur şi lipozomal și Vitamina C
Articol scris cu gândul la mama pentru Spring SuperBlog 2018


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Bălțile Cișmașu

Biserica Neagră, Brașov