O nebunie și o amintire pe viațăTotul a început într-o seară cu un mesaj de la iubitul meu.

Ce vrei să facem weekend-ul ăsta?
Hmm, chiar nu știu. Tu ce ai vrea să facem?
Aș vrea să facem ceva nebunește.
Îmi e dor de mare!
Chiar ai vrea să facem asta?
Daaa, ne luăm bilete de tren și mergem un weekend la Mamaia.
Ar fi mult prea frumos.

Inițial nu l-am crezut și nu l-am luat în serios. Mă gândeam că era doar o stare și o idee de moment, însă recunosc că îmi plăcea foarte mult și-mi surâdea ideea de a fugi la mare. Simțeam că am nevoie de asta.
Cu toții avem nevoie de relaxare și să ne rupem de rutină. Să fim serioși, ce poate fi mai plăcut decât un weekend la mare?
Totul s-a transformat în realitate când mi-a arătat biletele de tren. Ba chiar făcuse o rezervare la Hotel Aurora din Mamaia. Pur și simplu nu îmi venea să cred. Eram atât de fericită și entuziasmată încât nu a mai contat că de luni intram în sesiune. Așa că vineri ne-am urcat în tren și duși am fost.


Îmi place să merg la mare, să mă plimb desculță prin nisip și să ascult valurile cum se sparg de stabilopozi, iar el știe asta.  Pentru mine mare înseamnă șansa de ați încărca bateriile și de ați face noi planuri de viitor. Pur și simplu plimbările pe litoral mă ajută să mă eliberez, să uit orice grijă și mă relaxează complet. Valurile, soarele și zborul pescărușilor sunt doar câteva elemente ce-mi creează o stare de bine.


Am vrut să profităm din plin de aceste zile și ne-am programat tot felul de chestii, iar imediat de cum am ajuns acolo după ce ne-am cazat am mers direct pe plaja care era doar la 25 de m de hotel. Marea era liniștită și avea nuanțe de smarald. Ne-am pus un cearceaf pe nisipul fierbinte, ne-am dezechipat și fugind am mers spre apă. 
Seara ne-am plimbat pe faleză, am mâncat înghețată și vată de zahăr (preferata mea), am privit luminile stațiunii din telegondolă, lăsându-ne purtați de atmosfera romantică. Iar seara nu se putea încheia mai bine decât cu o distracție la piscină. Ne-am servit de la barul de lângă piscină și ne-am savurat cocktailurile pe marginea apei.

Pentru ziua de sâmbătă ne-am plănuit să vizităm cât mai multe obiective turistice din Constanța și să profităm de o nouă zi însorită. Primul obiectiv de pe lista noastră a fost Portul Tomis unde am admirat iahturile care se odihneau pe luciu lin al apei. Motivul pentru care am ales să vizităm acest loc, pe lângă peisajul mirific și pe lângă numeroasele restaurante cu preparate pescărești, am auzit că aici vin des grupuri de delfini. Noi nu am avut norocul să-i vedem, dar cu următoarea ocazie vom mai încerca.


Am continuat plimbarea înspre Cazinoul Constanța, una dintre construcțiile mele preferate din România. E o bijuterie pe malul mării. Însă e trist că nu e renovat și că nu se poate vizita. Nu mai poate fi un cazinou, dar un restaurant sau o cafenea mai pretențioasă cu siguranță ar fi o atracție pentru toți turiștii. Arhitectura e în așa fel încât te duce cu gândul anilor 1900 și dacă închizi ochi parcă auzi râsetele cristaline ale femeilor, simți parfumuri fine și auzi tropotul cailor urmat de roțile trăsurilor care opresc în fața acestui important loc.
În apropiere este ansamblul Carmen Sylva și fata cu harpă” care reprezintă defapt statuia Reginei Elisabeta a României. Regina Elisabeta pseudonim literar Carmen Sylva, a fost pasionată de artă, muzică fiind poetă și scriitoare. Regina privește înspre mare și ascultă sunetele eterne ale harpei care acompaniază perfect murmurul mării.


Iar traseul l-am încheiat cu o vizită la Acvariul Constanța unde am văzut numeroase specii de pești de diferite dimensiuni și culori. Unii mai frumoși, alți mai periculoși. Cuprinde în total cam 2000 de pești din 60 de specii.
Recunosc că ne-am întors frânți la hotel, dar cu sufletele încărcate cu fericire și cu noi amintiri.
Nu puteam pleca acasă fără să vedem răsăritul. Ne-am trezit dis de dimineață și ne-am dus pe plajă pentru a ne bucura de primele raze de soare. Răsăritul a fost unul spectaculos fiind plin de nuanțe de roz și portocaliu. Pescărușii erau și ei prezenți, bucurându-se deodată cu noi. Eram puțin nostalgici că trebuie să plecăm, dar cu siguranță am petrecut unul dintre cele mai memorabile momente și cel mai frumos weekend la mare.


Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018-Proba 12. Vizităm Constanța, facem plajă la Mamaia

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Trei Brazi, Brașov