Amintiri din copilăria anilor 2000


JOC PREPELIX PANO

Să ne întoarce în anul 2000 și să ne amintim de jocul care a fost instalat peste 61%  din calculatoarele din Europa Centrală. A apărut pentru prima dată în Germania în anul 1998 și a avut un succes remarcabil. În România apare în anul 2000 și a fost un joc iubit de copii, iar jocul s-a numit Prepelix.
         Parcă vă zice ceva numele și nu știți de unde să-l luați. Vă mai dau câteva indicii. Aveți la dispoziție 90 de secunde, aveți o pușcă, iar în fața voastră apare o prepeliță. Boommm și prepelița dispare.
         Acum că  ne-am amintit cu toții, am să vă spun că a reapărut jocul copilăriei. Nu, nu e la fel. E cu mult dezvoltat și se pliază perfect pe tehnologia din zilele noastre pentru că poate fi instalat pe telefon. Jocul se găsește în play store sub denumirea de Prepelix Pano. Acum poți privi tot terenul de vânătoare deoarece se poate juca în variantă PANO (360º) sau și mai bine în variantă VR folosind o pereche de ochelari cardboardÎn urmă cu 18 ani…

Eram doi copii, la un singur calculator și noul joc Prepelix. Amândoi voiam să ne jucăm și să facem un scor cât mai mare, iar asta cauza o hărmălaie continuă în casă. Nu erau zile fără să ne certăm și erau momente când veneau părinții să ne împace. Când vedeau că nu ne mai putem înțelege ne opreau calculatorul. Asta era cea mai aspră pedeapsă, iar noi începeam să dăm vina unul pe celălalt.
Îmi amintesc că o perioadă am căzut la pace folosind calculatorul pe rând, dar nu a ținut mult pentru că mi-am dat seama că el petrecea mai mult timp decât mine și mai mereu îmi spunea că nu i-a trecut rândul sau mai folosea pretextul că e mai mare și are dreptul să stea mai mult la calculator. Adevărul este că sunt câteva dezavantaje când ești cel mai mic.
Erau și zile mai bune când ne jucam împreună încercând să ne depășim scorurile. Cum s-ar zice, făceam întrecere. Dar zilele mele preferate erau aniversările sau vizitele la alte familii. Ne jucam cu toții încercând să fim cei mai buni. În acele momente nu existau certuri pentru că eram corecți și convinși că putem întrece scorul.
         Parcă acele clipe au trecut mult prea repede și chiar dacă în unele momente mi-aș nimic nu se compară cu aceste amintiri.

Peste 18 ani…
Între timp a apărut internetul care a ajutat tehnologia să evolueze mai ceva ca în filmele SF din anii 2000, iar acum toată lumea depinde de tehnologie.Cu toții avem smartphone și descărcăm tot felul de jocuri. Mă JOC PREPELIX PANO de fiecare data când am puțin timp liber. Îmi place că îmi reamintește de copilărie și are o grafică de înaltă calitate. E un JOC MOBIL de dificultate mică>medie și e recomandat copiilor cât și adulților.


Regulile sunt aceleași:
·        Ai la dispoziție 90 de secunde
·        Tu ești vânătorul
·        Trebuie să țintești cât mai multe prepelițe
·        Scorul crește în fucție de câte puncte aduni
·        Cu cât ținta e mai departe cu atât ai mai multe puncte
·        Mai multe detalii în linkul JOC COPII


De o dată cu timpul am crescut și noi, dar parcă aceste mici lucruri care ne amintesc de copilărie ne aduc bucurie în suflet. Chiar i-am spus și lui fratemiu de noul joc. I-am trimis și demo-ul, iar reacția lui a fost: “Vai, ce vechi e! Trebuie să ne jucăm!”. Cui îi pasă că acum suntem cu mult mai mari și suntem deja așezați la casele noastre? Copilul din noi nu trebuie să moară niciodată. A rămas să ne vedem și să facem întrecere. Bineînțeles că nu ne vom mai certa, acum fiecare are telefonul lui. Poate avem șansa să fim cei mai buni și să apărem în Top 100 de pe site.

Articol scris pentru Spring SuperBlog 2018-Proba 13. O experiență altfel a jocului de mobilComentarii

Postări populare de pe acest blog

Cetatea Feldioara

Ruginești, Vrancea

Căsuța cu imagini, Moieciu de Sus

Centrul Ecvestru Husar, Slănic Prahova

Top 15 filme despre călătorit

Despre mine

Castelul Bethlen, Criș

Bălțile Cișmașu

Tradiții și obiceiuri de Sânziene

Trei Brazi, Brașov